Πα. Απρ 19th, 2024

ΚΕΔΕ: Τηλεδιάσκεψη με θέμα τον «Ψηφιακό Μετασχηματισμό των ΟΤΑ» – Με τη συμμετοχή του Θ.Λιβάνιου

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, συνεχίζοντας να παρέχει τεχνογνωσία και στήριξη στους Δήμους όλης της χώρας, προκειμένου ο βαθμός ετοιμότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης να είναι υψηλός ώστε να αξιοποιούν συνεχώς ευκαιρίες χρηματοδότησης, διοργανώνει τηλεδιάσκεψη με αφορμή την πρόσκληση ΕΣΠΑ-ΥΨΗΔ «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Δήμων».

Η τηλεδιάσκεψη, που έχει προγραμματιστεί για αύριο (28/6) και ώρα 12 μ.μ., διοργανώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης & Εφαρμογής Τομέα ΤΠΕ (ΕΥΔΕ – ΤΠΕ). Απευθύνεται σε αιρετούς και στελέχη της Αυτοδιοίκησης, ώστε να βοηθήσει τους Δήμους για να προχωρήσουν άμεσα στις διαδικασίες υποβολής αιτήματος. Ο στόχος είναι η μόχλευση πόρων από τον προϋπολογισμό των 230 εκ. του προγράμματος να αγγίξει υψηλά ποσοστά απορροφητικότητας.

Η ΕΥΔΕ-ΤΠΕ, η οποία θα διαχειριστεί τη δράση, αναμένεται να παρουσιάσει τις παραμέτρους και όλες τις λεπτομέρειες της πρόσκλησης, ενώ τα στελέχη της θα απαντήσουν σε τυχόν απορίες ή διευκρινήσεις που θα βοηθήσουν στο έργο των Δήμων. Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος.