Πε. Μαρ 28th, 2024

ΚΕΔΕ: Ζητήματα των νησιωτικών Δήμων στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ένωσης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ  Δ. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΩ, ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΟΔΟΣΗ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Ψηλά στην ατζέντα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος βρίσκονται μια σειρά από ζητήματα, που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των δήμων και τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους δημότες.

Ζητήματα όπως η έλλειψη ικανού αριθμού εργαζομένων  σε κρίσιμες ειδικότητες, ιδίως στους νησιωτικούς δήμους, η υποχρηματοδότηση των δήμων, το υψηλό ενεργειακό κόστος που επηρεάζει τα οικονομικά τους, η ναυαγοσωστική κάλυψη, αλλά και η ανάγκη να στηριχτούν όλοι οι δήμοι της Περιφέρειας με νέα έργα, αξιοποιώντας τους πόρους του προγράμματος Α. Τρίτσης.

Η επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε στην Κω ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας να επισκέπτεται Δήμους όλης της χώρας και να έχει συναντήσεις με Δημάρχους, φορείς της Αυτοδιοίκησης αλλά και εργαζόμενους, αναδεικνύοντας τα κρίσιμης σημασίας αυτά ζητήματα, ώστε να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες για την επίλυση τους.

Ο κ. Παπαστεργίου επισκέφτηκε το Δημαρχείο του νησιού όπου ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς και στελέχη του Δήμου του παρουσίασαν αναλυτικά όλα τα ζητήματα του νησιού. Στο επίκεντρο της συζήτησης  ήταν το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του δήμου, που αποτελεί τροχοπέδη για όλους τους νησιώτικους Δήμους, στην προσπάθεια τους να ανταποκριθούν στις θεσμοθετημένες αρμοδιότητες τους και να προσφέρουν υπηρεσίες ποιότητας στους πολίτες.

Σταθερή θέση της ΚΕΔΕ και του Προέδρου της είναι πως οι Δήμοι χρειάζονται μόνιμο προσωπικό σε κρίσιμης σημασίας ειδικότητες που αφορούν τόσο την καθημερινότητα των πολιτών όπως είναι η καθαριότητα, ειδικά όταν οι νησιωτικοί Δήμοι καλούνται να εξυπηρετήσουν μεγάλες ανάγκες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που αυξάνεται ο αριθμός των επισκεπτών. Όσο και σε στρατηγικής σημασίας υπηρεσίες όπως είναι οι οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες, που χωρίς εξειδικευμένα στελέχη δεν μπορούν να προχωρήσουν σε σωστό προγραμματισμό και μελέτες που θα στηρίξουν τη διεκδίκηση απαραίτητων έργων.

Ο κ. Παπαστεργίου, ενημερώθηκε από τον κ. Νικηταρά για τα έργα που έχουν γίνει στο νησί, για όσα έχουν δρομολογηθεί αλλά και εκείνα που είναι υπό ένταξη κι είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει  ιδίοις όμμασι την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο νησί παρά τις ιδιαιτερότητες που προέκυψαν λόγω πανδημίας σε όλη την χώρα.

Πάγια αρχή της ΚΕΔΕ, είναι να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στις αιρετές διοικήσεις των δήμων αλλά και να συνομιλεί με εκπροσώπους των εργαζόμενων,  διότι αποτελούν την καρδιά της Αυτοδιοίκησης.  Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, άκουσε με προσοχή όσα ο εκπρόσωπος του Συλλόγου των Εργαζομένων του δήμου στην Κω είχε να του πει και δεσμεύτηκε πως η επικοινωνία αυτή θα συνεχιστεί, σε όλα τα επίπεδα.

Με αφορμή την επίσκεψη εργασίας στην Κω ο Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Για εμένα το ταξίδι στην Κω ήταν μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά τόσο την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο νησί σε πολλά πεδία, όσο και ακόμη περισσότερο να συνεργαστώ με τον εκλεκτό συνάδελφο, Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά, ώστε από κοινού να επιλύσουμε όσα προβλήματα υπάρχουν. Παράλληλα είχα την δυνατότητα να συνομιλήσω με τον εκπρόσωπο των εργαζόμενων αλλά και στελέχη του Δήμου. Όπως επαναλαμβάνω διαρκώς, η ΚΕΔΕ θα βρίσκεται δίπλα σε όλους τους Δήμους, ως ελάχιστη ανταπόδοση της εμπιστοσύνης τους».