slider

Μητσοτάκης: Θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και θα δημοσιοποιούμε διεθνώς όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στην περιοχή μας

Με ένα νέο μήνυμα με αιχμή την ένταση στα ελληνοτουρκικά ξεκίνησε την εισήγησή του στη διά ζώσης συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε ότι η σημερινή, πρώτη μετά τον Φεβρουάριο του 2020 συνεδρίαση σε πλήρη σύνθεση και διά ζώσης, γίνεται στον απόηχο των ταξιδιών του στις ΗΠΑ και στο Νταβός, «αποστολές που εξέπεμψαν κοινό μήνυμα της ισχυρής Ελλάδος, σε επίπεδο διπλωματικό, αμυντικό αλλά και ενεργειακό. Αυτό ακριβώς το μήνυμα χειροκρότησαν ο πρόεδρος Μπάιντεν, η αντιπρόεδρος, το Αμερικανικό Κογκρέσο για να το συμμεριστούν λίγο μετά στην Ελβετία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η διευθύντρια του ΔΝΤ αλλά και διεθνείς επιχειρηματικοί κολοσσοί που βλέπουν πια την Ελλάδα ως έναν δυναμικό επενδυτικό προορισμό».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ωστόσο ότι «η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί» με αποτέλεσμα να δεχόμαστε από τους γείτονές μας λεονταρισμούς «αλλά όσο αυτοί απειλούν τόσο εκτίθενται και πιστεύω ότι όσο μας προκαλούν τόσο περιθωριοποιούνται. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι η γεωγραφία μας θέλει δίπλα δίπλα όμως εκείνοι επιλέγουν να σταθούν απέναντί μας», τόνισε. Απέναντι στο διεθνές δίκαιο την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε.

«Εμείς συνεπώς δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το παράλογο με το ανιστόρητο και τελικά με το αδιέξοδο. Αντίθετα μένουμε πάντα ανοιχτοί σε κάθε προσέγγιση που εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα και στις σχέσεις καλής γειτονίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και δεν θα δημοσιοποιούμε διεθνώς σε όλα τα φόρα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Share

Τελευταία άρθρα

Επανεκκινεί τον Ιούλιο το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 55+

Την δίκαιη κατανομή των θέσεων του προγράμματος εξασφαλίζει η ΚΕΔΕ.

9 ώρες ago

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στην Ερέτρια

Ένας ακόμη κύκλος ασφαλτοστρώσεων ολοκληρώθηκε σε Γυμνό και Ερέτρια δίνοντας λύση σε χρόνια προβλήματα οδικής…

9 ώρες ago

Ομάδες Αυτοβοήθειας στη «μάχη» κατά των εξαρτήσεων από την Περ. Θεσσαλίας

Συνάντηση εργασίας με κοινωνικούς επιστήμονες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

9 ώρες ago

Ν. Φαρμάκης: “Έτσι σχεδιάζουμε τις υποδομές που αλλάζουν την καθημερινότητα”

Τον μελετημένο σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το νερό και το περιβάλλον παρουσιάζει ο…

10 ώρες ago

Δοξάτο: Ξεπέρασαν τις 1.000 οι στειρώσεις στο καταφύγιο Κυργίων

Ένα σπουδαίο ορόσημο για τη φιλοζωία του τόπου.

10 ώρες ago

Δίκτυο Αγροτικών Μουσείων Έβρου από το Υπουργείο Πολιτισμού

Θα συμβάλουν στην ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας της ακριτικής περιοχής.

10 ώρες ago