Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ από τον επισπεύδοντα Α' Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, Λάζαρο Κυρίζογλου, Δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, για την εκλογή νέου προέδρου μετά την παραίτηση του Δημήτρη Παπαστεργίου και υπουργοποίησή του στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Τρίτη 4 Ιουλίου 2023,. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου θα ανακοινωθεί, σύμφωνα με την ΔΥΠΑ και το Υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των θέσεων του προγράμματος απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω που θα διατεθούν στους δήμους.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, επεσήμανε στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι η Ένωση έχει μελετήσει και προετοιμάσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η εσωτερική κατανομή των διαθέσιμων θέσεων, αξιοποιώντας εμπειρία από τις προηγούμενες φάσεις του προγράμματος.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Κυρίζογλου η πρώτη κατανομή του προηγούμενου κύκλου είχε δημιουργήσει μεγάλες ανισότητες, καθώς ορισμένοι δήμοι εξασφάλισαν πολλές θέσεις ενώ άλλοι έμειναν εκτός. Για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο, η ΚΕΔΕ προτείνει η νέα κατανομή να ξεκινήσει από τους μικρότερους δήμους της χώρας.
«Θα ξεκινήσουμε από τη Γαύδο, το Νεστόριο Καστοριάς και γενικά από τους μικρούς δήμους, από κάτω προς τα πάνω», ανέφερε ο κ. Κυρίζογλου, τονίζοντας ότι κύριος στόχος είναι να μπορέσουν όλοι οι δήμοι να ενισχυθούν με προσωπικό.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έκανε η ΚΕΔΕ, η πρόταση κατανομής θα εισαχθεί προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιό της και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί ενιαία, χωρίς οι δήμοι να χρειάζεται να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα προλάβει να υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα.
«Δεν είναι πράξη συναδελφικής αλληλεγγύης να παίρνει ένας δήμος 100 ή 150 θέσεις και άλλος να μην παίρνει καμία», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και εξήγησε πως, ακόμη και στην περίπτωση πολύ μικρών δήμων όπου η αναλογική κατανομή θα οδηγούσε σε λιγότερη από μία θέση, η ΚΕΔΕ προτίθεται να αποδώσει περισσότερες θέσεις ώστε να καλύπτονται ουσιαστικές ανάγκες στελέχωσης.
Όσο για τον αριθμό των προσληφθέντων «η θέση μας είναι ότι θέλουμε 10.000 θέσεις. Αν όμως ο συνολικός αριθμός είναι μικρότερος, ζητήσαμε από την Υπουργό Εργασίας να δοθεί στους δήμους το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό», τόνισε ο πρόεδρος.
Όσο για την επιστροφή στους ίδιους δήμους εργαζομένων του προγράμματος που είχαν απασχοληθεί σε προηγούμενους κύκλους ο πρόεδρος διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο ξεχωριστής συζήτησης, καθώς εξαρτάται από το θεσμικό πλαίσιο και τη φιλοσοφία λειτουργίας του προγράμματος της ΔΥΠΑ.
Το δικό του μήνυμα για τον Δεκαπενταύγουστο έστειλε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας αναφέροντας: «Συμπατριώτισσες και…
Την ουσία των αποτελεσμάτων του έργου της Περιφέρειας Αττικής, τους τριάντα πρώτους μήνες της θητείας…
Στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, όπως αυτά αποτυπώνονται στην έκθεση της…
Οι κοινές δράσεις για την αποκατάσταση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές, καθώς και η…
Τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων έργων αγροτικής οδοποιίας, στην Ελασσόνα, με το ποσό των 400.000 ευρώ…
Στην κυκλοφορία παραδόθηκε η νέα γέφυρα του ποταμού Κομψάτου, βάζοντας τέλος σε μια εκκρεμότητα σχεδόν…