Κυ. Ιούλ 21st, 2024

Δήμος Πειραιά:Συμβολικές δράσεις σε διάφορα σημεία της πόλης για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Ο Δήμος Πειραιά τιμώντας τον πολυδιάστατο  ρόλο της Μητέρας διοργάνωσε συμβολικές δράσεις στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας.

Χιλιάδες τριαντάφυλλα προσφέρθηκαν στις μανούλες και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες, στον Σταυρό, στην Μαρίνα Ζέας, στο Μικρολίμανο, στο πάρκο Δηλαβέρη, στην πλατεία Γεννήματα, ως δείγμα ευγνωμοσύνης για την πολύπλευρη προσφορά τους στην οικογένεια και στην ελληνική κοινωνία.

Το βράδυ  του Σαββάτου   φωτίστηκε  το Άγαλμα της Μητέρας, ενώ σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης κατέθεσε λουλούδια στο Άγαλμα της Μητέρας σε εκδήλωση τιμής του Συλλόγου  Μεσσηνίων Πειραιώς και Περιχώρων. Παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Μανωλάκος και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι κα Αλέκα Τουμαζάτου και κ. Χαρουτιούν Μαρκαριάν.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης βρέθηκε μαζί με τη σύζυγό του κα Βάλια Κυριαζή και τα παιδιά τους στο Πασαλιμάνι, όπου είχε στηθεί μια πραγματική γιορτή με ζωντανή μουσική και όπου  μπροστά  από ένα καλαίσθητο σκηνικό, νέοι και νέες προσέφεραν τριαντάφυλλα στις διερχόμενες μητέρες.

Παράλληλα τα παιδιά, είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν την κάρτα της επιλογής τους στο παιδικό εργαστήρι, να ψυχαγωγηθούν με ζωντανή  μουσική και  να φωτογραφηθούν στο ειδικά διαμορφωμένο photobooth.

Σε αυτή τη γιορτή έδωσαν το «παρών» η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, καθώς και ο  Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π.  κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος.

Ακόμη, ο Δήμος Πειραιά  σε μια γεμάτη ευαισθησία συμβολική δράση στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης,  στο «Τζάνειο» και στο «Μεταξά», προσέφερε τριαντάφυλλα στις γιατρούς, στο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αναγνωρίζοντας την προσφορά τους, καθώς  και στις ασθενείς, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας.

Επιπλέον ο Δήμος Πειραιά προσέφερε τριαντάφυλλα και στις Ουκρανές μανούλες που φιλοξενεί στην πόλη μας. Συγκεκριμένα στο  Β1 ΚΑΠΗ βρέθηκε η Αντιδήμαρχος Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Κυριακή Μπουρδάκου, προσφέροντάς τους μια «αγκαλιά λουλούδια»   και πολλά χαμόγελα.

Στις δράσεις συμμετείχε με μελωδίες η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου αλλά και στις Πειραιώτισσες μητέρες. Όπως κάθε χρόνο διοργανώσαμε στον Δήμο Πειραιά συμβολικές δράσεις, προσφέροντας τριαντάφυλλα  στις μητέρες στο κέντρο, αλλά και στις γειτονιές της πόλης μας. Σήμερα είναι μια αφορμή να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μητέρα μας, στη μητέρα των παιδιών μας και σε όλες τις γυναίκες που μεγαλώνουν παιδιά με υπομονή και θυσίες, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Ο ρόλος της μητέρας είναι πολυδιάστατος και πολύ σημαντικός στη ζωή όλων μας».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη σε δήλωσή της ανέφερε:

«Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες! Ο Δήμος Πειραιά με αγάπη και ευγνωμοσύνη διοργάνωσε συμβολικές δράσεις για τη σημερινή υπέροχη γιορτή της μητέρας, για να  μας θυμίσει το πρόσωπο που αγαπάμε περισσότερο στη ζωή μας, που δεν είναι άλλο από τη μητέρα μας».

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π.  κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: 

«Βρίσκομαι εδώ ως Πρόεδρος του Καναλιού Ένα  και ως γυναικολόγος ειδικός στην αναπαραγωγή.  Έχοντας δει τη μορφή, τη χαρά και τη γλυκύτητα του προσώπου σε δεκάδες χιλιάδες γυναίκες πού  μένουν έγκυες, μπορώ να σας πω ότι δεν υπάρχει  ομορφότερο συναίσθημα τη στιγμή που μία γυναίκα γίνεται μητέρα. Όμως μητέρα δεν είναι μόνο το να φέρνει το παιδί στη ζωή, είναι να το μεγαλώσει,  είναι να το παιδαγωγήσει  και να το καθοδηγήσει».