Τρ. Μαρ 19th, 2024

Αυτοδιοικητικοί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ – Όλα τα ονόματα

Από τη δεξαμενή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναμένεται να αντλήσουν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ υποψηφίους για τα ψηφοδέλτια, ενόψει των επόμενων βουλευτικών εκλογών.

Η Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές πέτυχε ευρεία νίκη στις τοπικές κάλπες, με αποτέλεσμα αρκετά γαλάζια αυτοδιοικητικά να στελέχη να μετρούν τις δυνάμεις επιρροής τους και να εξετάζουν την «μετακόμισή» του στο Κοινοβούλιο.

Μεγάλη κινητικότητα αυτοδιοικητικών στελεχών παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα, όπου ιδιαίτερα στην ομάδα του Τζιτζικώστα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ειδικότερα, σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργο, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η οποία ακούγεται για την Α΄ Θεσσαλονίκης. Επίσης τις δυνάμεις του για την ίδια περιφέρεια μετρά ο αντιπεριφερειάρχης Ψφιακής Διακυβέρνησης της Κεντρ. Μακεδονίας Άγγελος Χαριστέας.

Στις ζυμώσεις για τις γαλάζιες λίστες στους νομούς της Θεσσαλίας, έδαφος κερδίζουν οι αντιπεριφερειάρχες του Αγοραστού Χρήστος Μιχαλάκης για τα Τρίκαλα και Δωροθέα Κολυνδρίνη για τη Μαγνησία. Δεδομένη για τους γνώστες του παρασκηνίου είναι η υποψηφιότητα της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στη Λάρισα, Ρένας Καραλαριώτου. Ένα άλλο σενάριο που έχει ακουστεί είναι η υποψηφιότητα του αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας Θράκης Δημήτρη Πέτροβιτς για την εκλογική περιφέρεια του Έβρου, και ο αντιπεριφερειάρχης Αρτας, Βασίλης Ψαθάς. Στην Αττική, πάντως, ο αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών της Α΄ Αθήνας, κάτι το οποίο σκέφτεται και ο αντιπεριφερειάρχης του Πατούλη Γιώργος ∆ηµόπουλος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ τηρείται σιγή ιχθύος για τις υποψηφιότητες στις λίστες της Κουμουνδούρου έως τις 15 Μαΐου, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος .

Τα «πράσινα» στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού αναμένεται να αξιοποιήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ειδικά για τα ψηφοδέλτια της Κρήτης ετοιμάζει «στρατιά» δημοτικών και περιφερειακών στελεχών.

Συγκεκριμένα, για το Ηράκλειο ακούγεται ο περιφερειακός σύμβουλος Σταύρος Τζεδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Βαμβακάς, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης.

Μια από τις δυνατές υποψηφιότητες που εξετάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ είναι επίσης αυτή του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, ο οποίος έχει κλειδώσει για τη λίστα των Χανίων, για το Ρέθυνμο εξετάζεται η υποψηφιότητα του δημάρχου Γιώργου Μαρινάκη.

Στην πρωτεύουσα για την περιφέρεια της Α΄ Αθηνών ετοιμάζονται ο Παύλος Γερουλάνος και η Ρωξάνη Μπέη. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατ.Αττικής, Γιάννης Σμέρος είναι επίσης πιθανός υποψήφιος. Στην Α’ Θεσσαλονίκης «παίζει» το όνομα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Πέτρου Λεκάκη και του αντιδημάρχου Νεάπολης Συκεών Αντώνη Σαουλίδη. Στην Αχαΐα ακούγεται ότι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές ο Απόστολος Κατσιφάρας και ο Γρ. Αλεξόπουλος, ενώ για την Αιτωλοακαρνανία παίζει το όνομα της υποψήφιας δήμαρχου Αγρινίου Χριστίνας Σταρακά.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο E-ota της εφημερίδας Παραπολιτικά