Πατούλης: Ξήλωσε τις αφίσες για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προκαλούν περιβαλλοντική και αισθητική ρύπανση

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής

Στην απομάκρυνση των αφισών που τοποθετήθηκαν για την προβολή του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σήμερα η Περιφέρεια Αττικής, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο Γιώργος Πατούλης, ενώ εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση.

«Έδωσα εντολή να απομακρυνθούν άμεσα οι παράνομες αφίσες, τα διαφημιστικά πανό και τα επικίνδυνα λάβαρα που έχουν παράνομα τοποθετηθεί σε γέφυρες, σε στύλους ηλεκτροφωτισμού και φωτεινούς σηματοδότες.

Προβάλλουν κομματική εκδήλωση συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού, που θα διεξαχθεί τις μέρες αυτές.

Τα πολιτικά κόμματα να σεβαστούν επιτέλους τους πολίτες και την εικόνα της Αττικής και να μην χρησιμοποιούν παράνομα το δημόσιο χώρο, προκαλώντας περιβαλλοντική και αισθητική ρύπανση», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o Περιφερειάρχης.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

«Για μια ακόμη φορά η Αττική βρέθηκε αντιμέτωπη με τις ξεπερασμένες πρακτικές πολιτικών κομμάτων, που επιλέγουν για την προβολή των πολιτικών τους μηνυμάτων να χρησιμοποιήσουν παράνομα το δημόσιο χώρο, προκαλώντας περιβαλλοντική και αισθητική ρύπανση.

Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει αναδείξει ως προτεραιότητα την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας του Λεκανοπεδίου, καθώς και την ενίσχυση της ασφάλειας όσων κινούνται στο κύριο οδικό δίκτυο της. Στο πλαίσιο αυτό, με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη απομακρύνονται άμεσα οι παράνομες αφίσες, τα διαφημιστικά πανό και τα επικίνδυνα λάβαρα που είχαν παράνομα τοποθετηθεί σε γέφυρες, σε στύλους ηλεκτροφωτισμού και φωτεινούς σηματοδότες, για να προβάλουν κομματική εκδήλωση συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού, που θα διεξαχθεί τις μέρες αυτές.

Η προσπάθειά μας να διατηρηθεί η Αττική καθαρή και ασφαλής είναι διαρκής και για το σκοπό αυτό τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής καταβάλλουν καθημερινή προσπάθεια , απομακρύνοντας κάθε είδους παράνομο διαφημιστικό υλικό ανεξαρτήτως από το αν αφορά πολιτική παράταξη, καλλιτεχνικό πρόγραμμα ή οτιδήποτε άλλο προβάλλεται παράνομα και δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και ταυτόχρονα υποβαθμίζει το αστικό περιβάλλον.

Για μια ακόμη φορά καλούμε όλους και κυρίως τα πολιτικά κόμματα, που η στάση και συμπεριφορά τους πρέπει να αποτελεί υπόδειγμα υπευθυνότητας και σεβασμού προς το περιβάλλον και την καθημερινότητα των πολιτών, να αξιοποιούν για την προβολή των δραστηριοτήτων τους σύγχρονα μέσα που δεν θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και δεν υποβαθμίζουν την εικόνα και το περιβάλλον της Αττικής».