Τρ. Μαρ 19th, 2024

Κρήτη: Πέντε mini bus για τη μεταφορά ΑμεΑ παρέδωσε ο Αρναουτάκης σε συλλόγους για άτομα με αναπηρία

Πέντε (5) καινούργια αμαξίδια ΑΜΕΑ (mini bus) για την μεταφορά των ωφελούμενων στους συλλόγους  «ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ» , «Δικαίωμα στη Ζωή»  και «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ»  που λειτουργούν αντίστοιχα 3 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΗΦ-ΑΜΕΑ) παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο που εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. ΚΡΗΤΗ 2014-2020 είχε προϋπολογισμό 530.472 ευρώ.

Στην τελετή παράδοσης των πέντε αμαξιδίων στην πλ. ελευθερίας από τον Σταύρο Αρναουτάκη παρόντες ήταν, επίσης, η Πρόεδρος του συλλόγου «ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ» Άννα Φερετζάκη, ο Πρόεδρος του συλλόγου «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» Παύλος Σημαντηράκης, η Πρόεδρος του συλλόγου «ΚΗΦΑΠ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» Αγγελική Πετράκη, η προϊσταμένη της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης Ε.Π. Κρήτης 2014-2020 Μαρία Κασσωτάκη, ο προϊστάμενος γενικής διεύθυνσης δημόσιας υγείας & κοινωνικής μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης, καθώς επίσης και μέλη των διοικήσεων των ωφελούμενων συλλόγων.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε, ότι, για την Περιφέρεια Κρήτης παραμένει προτεραιότητά η έμπρακτη στήριξη και προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, αλλά και η  ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

«Σε αυτό το πλαίσιο συνεργαζόμαστε με τις Δομές Κοινωνικής Φροντίδας,  τις δομές που υποστηρίζουν και προστατεύουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Με αφορμή, μάλιστα, την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, παραδίδουμε σήμερα πέντε αμαξίδια (mini bus) για τους συλλόγους  «ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ», «Δικαίωμα στη Ζωή»  και «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ»  που λειτουργούν αντίστοιχα τρία Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΗΦ-ΑΜΕΑ). Τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα θα υποστηρίξουν τη μεταφορά των ωφελούμενων των δομών, προκειμένου να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των ανθρώπων που φιλοξενούνται σε αυτές» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Ως Περιφέρεια Κρήτης, τονίζουμε πως τα Άτομα με Αναπηρία, αποτελούν αναπόσπαστο και ισχυρό κρίκο της κοινωνικής αλυσίδας, καθώς μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, μας διδάσκουν πως ο αγώνας και η θέληση για τη ζωή, υπερνικούν τα εμπόδια. Πως το θάρρος και η ελπίδα είναι εφόδια για μια κοινωνία καλύτερη, χωρίς αποκλεισμούς. Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους φορείς για την εποικοδομητική συνεργασία».

Από την πλευρά τους ο Πρόεδροι των τριών συλλόγων Άννα Φερετζάκη, Παύλος Σημαντηράκης και Αγγελική Πετράκη ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, την προϊσταμένη και τα στελέχη της ΕΥΔ Κρήτης,  για την ένταξη στο ΕΣΠΑ για την αγορά των πέντε αμαξιδίων που θα μεταφέρουν τους ωφελούμενους των δομών.