Τρ. Μαρ 19th, 2024

Ο δήμος Θεσσαλονίκης απομακρύνει 250 εγκαταλειμμένα δίκυκλα από το κέντρο – Απελευθερώνεται ο δημόσιος χώρος

Στην απομάκρυνση δικύκλων που έχουν εγκαταλειφθεί σε δρόμους, πεζοδρόμια, ακόμη και πάνω σε διαβάσεις, δυσχεραίνοντας τη διέλευση των πεζών αλλά και αποτελώντας συχνά ρυπογόνες εστίες, προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση ξεκίνησε σήμερα από την περιοχή της πρώτης δημοτικής κοινότητας, ενώ αντίστοιχες δράσεις θα οργανωθούν σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκο Ζεϊμπέκη, μέχρι το τέλος του μήνα έχει προγραμματιστεί να απομακρυνθούν περίπου 250 εγκαταλειμμένα δίκυκλα.

Αρχή από το κέντρο της πόλης

Με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης απομάκρυναν σήμερα τα πρώτα δεκαπέντε δίκυκλα από διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης, όπως από τις οδούς Ιουστινιανού, Αγνώστου Στρατιώτου, Καραολή και Δημητρίου, Διοικητηρίου, Εθνικής Αμύνης, Μανουσογιαννάκη, Φιλικής Εταιρείας, Διαλέττη, κ.ά.

“Προχωρούμε στην απομάκρυνση δικύκλων τα οποία εντοπίστηκαν από τα αρμόδια όργανα του Δήμου να είναι σταθμευμένα επί μακρόν χωρίς πινακίδες. Με την απομάκρυνση των δικύκλων αυτών απελευθερώνουμε τον δημόσιο χώρο”, τόνισε ο κ. Ζεϊμπέκης.