Πα. Απρ 19th, 2024

Διπλή συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην 85η ΔΕΘ

Διπλή θα είναι η συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην 85η ΔΕΘ, που επιστρέφει δυναμικά κι ανοίγει εκ νέου τις πύλες της για το κοινό με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, που στηρίζει έμπρακτα τον θεσμό της ΔΕΘ, θα συμμετάσχει στη φετινή διοργάνωση με περίπτερο, που φιλοξενείται στον υπαίθριο χώρο C08, απέναντι από τον Πύργο του ΟΤΕ. Το φετινό περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστεί στους επισκέπτες του με έναν πρωτότυπο σχεδιασμό και με πολύ πράσινο, αφού στον χώρο θα κυριαρχούν τα φυτά, ανάμεσά τους και δεκάδες μπονσάι.

Στο περίπτερο θα τοποθετηθούν επτά μεγάλες οθόνες, μέσα από τις οποίες θα παρουσιάζονται έργα και δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ στο κέντρο του χώρου θα υπάρχει συγκεκριμένη εγκατάσταση με οθόνη και πληροφορίες για τη μακραίωνη ιστορία της πόλης. Σε τμήμα του εκθεσιακού χώρου, εξάλλου, θα στηθεί ένας σύγχρονος και καλαίσθητος χώρος αναψυχής, κατάλληλος για B2B συναντήσεις.

Οι επισκέπτες του κεντρικού περιπτέρου του Δήμου Θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται αναλυτικά για τη χρήση της υπηρεσίας «Βελτιώνω την Πόλη μου», στο πλαίσιο της δράσης “All line”, που υλοποιείται σε συνεργασία του Δήμου με το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων και το City College – University of York.

Έκθεση με βραβευμένες συμμετοχές σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς

Παράλληλα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στη φετινή ΔΕΘ και με ένα δεύτερο περίπτερο, στο οποίο οργανώνεται έκθεση με τις βραβευμένες συμμετοχές σε τρεις αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς προσχεδίων που διενεργήθηκαν από τον Δήμο για σημαντικά έργα, τα οποία θα αναβαθμίσουν την εικόνα της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Η έκθεση αυτή, στην οποία θα παρουσιαστούν συγκεκριμένα οι βραβευμένες προτάσεις για την ανάπλαση της πλατείας και του άξονα της Αριστοτέλους, για τη δημιουργία συγκροτήματος κοινωφελών λειτουργιών στο δημοτικό ακίνητο των πρώην Στάβλων Παπάφη και για τη δημιουργία κτιρίου κοινωφελών λειτουργιών στην περιοχή των 40 Εκκλησιών, θα φιλοξενηθεί στον 1ο όροφο του περιπτέρου 2 της ΔΕΘ (πλησίον της εμπορικής πύλης).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η έκθεση με τις βραβευμένες συμμετοχές στους τρεις αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης θα αρχίσει τη λειτουργία της στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ θα είναι επισκέψιμη για το κοινό και μετά την ολοκλήρωση της 85ης ΔΕΘ και συγκεκριμένα έως τις 3 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το πρωτόκολλο λειτουργίας που έχει ανακοινωθεί για την 85η ΔΕΘ, η είσοδος στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του Green Pass για κατηγορίες εμβολιασμένων ή νοσησάντων. Οι επισκέπτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε δελτίο αστυνομικής ταυτότητας είτε διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας με το κατά περίπτωση πιστοποιητικό. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο εκθεσιακό κέντρο.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 16:00 – 22:00
Σάββατο – Κυριακή: 10:00 – 22:00.