Συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Δήμο Πειραιά μετά από αίτημα του Σ.Ε.Φ., στον μεγάλο χώρο στάθμευσης δίπλα στο Ν.Α.Σ. στην περιοχή του Μικρολίμανου. Να σημειωθεί ότι η διαχείριση του εν λόγω χώρου και η ευθύνη καθαρισμού του,  ανήκει στο Σ.Ε.Φ.

Στο πλαίσιο αυτής της ενέργειας, εργατοτεχνικό προσωπικό, οχήματα και πλυστικά μηχανήματα της υπηρεσίας Καθαριότητας βρέθηκαν στην περιοχή, όπου απομάκρυναν ογκώδη αντικείμενα και συσσωρευμένα απορρίμματα, ενώ πραγματοποίησαν εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Παρά το γεγονός ότι ο καθαρισμός και η περιποίηση του χώρου που βρέθηκε σήμερα η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου είναι ευθύνη του Σ.Ε.Φ.,  προχωρήσαμε σε αυτή τη συντονισμένη δράση, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, καθώς υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση απορριμμάτων.  Ο Δήμος Πειραιά έχει πραγματοποιήσει ανάλογες ενέργειες και κατά  το πρόσφατο παρελθόν στους χώρους του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας πάντα σε συνεννόηση με τη διοίκηση του, προκειμένου ο περιβάλλων χώρος να είναι ακόμα πιο  καθαρός, λειτουργικός και προσβάσιμος, καθώς τον επιλέγουν καθημερινά εκατοντάδες Πειραιώτες και όχι μόνο, για περίπατο, αλλά και για αθλητικές δραστηριότητες. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μείνουμε αμέτοχοι για τον καθαρισμό ενός σημείου που βρίσκεται πολύ κοντά στο παραλιακό μέτωπο του Μικρολίμανου, στο οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται μια από τις πιο σημαντικές αναπλάσεις  του Δήμου. Για τον λόγο αυτό, θα ήθελα να εφιστήσω την προσοχή σε όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά και στους πολίτες να συμβάλλουν, προκειμένου ο δημόσιος αυτός χώρος,  να διατηρηθεί  στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Άλλωστε, αποτελεί νομίζω κοινή αντίληψη ότι η εικόνα που παρουσιάζει ο περιβάλλων  χώρος του Σ.Ε.Φ. είναι στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων ετών και αξίζουν συγχαρητήρια στην διοίκηση του για αυτό το καλό αποτέλεσμα».

O Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, υπογράμμισε: 

«Βρεθήκαμε  στα πάρκινγκ στο Μικρολίμανο, τη διαχείριση των οποίων  έχει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και συνεπώς έχει και την ευθύνη του καθαρισμού τους. Παρόλα αυτά επειδή έχουμε παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό μεγάλη συγκέντρωση απορριμμάτων, σε συνεννόηση πάντα με τη διοίκηση του Σ.Ε.Φ. προχωρήσαμε στον καθαρισμό του χώρου. Είναι ενέργειες τις οποίες έχουμε επαναλάβει και στο παρελθόν, όταν καθαρίσαμε όλο το παραλιακό μέτωπο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας από φερτά υλικά που έβγαλε  η θάλασσα, ή όταν προχωρήσαμε στον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του Σ.Ε.Φ που λόγω της καραντίνας υπήρχε μεγάλη επισκεψιμότητα άρα και αυξημένη ρύπανση.  Είμαστε εδώ για να βοηθάμε οποιονδήποτε έχει ανάγκη τη συνδρομή του δήμου, πολύ περισσότερο όταν οι χώροι βρίσκονται εντός της πόλης μας και επηρεάζουν την εικόνα της».

 

Video από την επιχείρηση καθαρισμού: