slider

Στη Λέσβο ο Πέτσας: Οι αναπτυξιακές προτεραιότητες και οι ζημιές από την κακοκαιρία στο επίκεντρο

Επίσκεψη στη Λέσβο πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021. Ο κ. Πέτσας επισκέφτηκε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από την θεομηνία ενώ όπως ανέφερε και ο ίδιος στην ανακοίνωσή του επίκεντρο είναι οι αναπτυξιακές και θεσμικές προτεραιότητες που θέτουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αρχικός σταθμός ήταν η Σκάλα Πολιχνίτου, όπου συνομίλησε με αλιείς της περιοχής, εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου και κατοίκους για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο από την πρόσφατη θεομήνια. Τον Υπουργό συνόδευαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης και ο Βουλευτής Λέσβου του κυβερνώντος κόμματος, Χαράλαμπος Αθανασίου. Στην Σκάλα του Πολιχνίτου υποδέχτηκαν τον κ. Πέτσα ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Στρατής Κύτελης.

Σημειώνεται ότι παρόν στην επίσκεψη Πέτσα έδωσαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης α’ και β΄ βαθμού.

Επόμενος προορισμός η Καλλονή και το Δημαρχείο Καλλονής όπου σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκαν επί τάπητος θεσμικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Βέρρου, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Εν συνεχεία κινήθηκε σε Άναξο και Πέτρα περιοχές που επλήγησαν σοβαρά από την κακοκαιρία της περασμένης Παρασκευής.

Στην Σκάλα Σκαμιάς ο Περιφερειάρχης παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του κ. Πέτσα. Ακολούθησε επίσκεψη στον Μανταμάδο και επιστροφή στην πρωτεύουσα του νησιού. Το πρόγραμμα ήθελε συνάντηση με τον κ. Κύτελη στο Δημαρχείο Μυτιλήνης και τέλος συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Τελευταία άρθρα

Ανεμόμυλοι Αμοργού: Προσαρμοστική επανάχρηση και ενεργειακή μετάβαση

Εργαστήρι συν-σχεδιασμού | 18–19 Απριλίου 2026

14 ώρες ago

Σέρρες: Παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες την περίοδο του Πάσχα

Καλύφθηκαν καθημερινές ανάγκες και βελτιώθηκαν ουσιαστικά οι συνθήκες λειτουργίας των σχολείων.

15 ώρες ago

Δέσμευση στήριξης Δούκα στην ΠΟΕ ΟΤΑ

Στο πλευρό των συνδικαλιστών της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης στέκεται ο δήμαρχος της Αθήνας, ο οποίος, κατά…

16 ώρες ago

Βόλος: Εγκαινιάστηκε η γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα

Ένα αίτημα δεκαετιών επιτέλους έγινε πραγματικότητα. Η γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα εγκαινιάστηκε σήμερα και δόθηκε προς…

16 ώρες ago

Νέα φωτιά στην χωματερή της Καλύμνου

Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στη χωματερή της…

17 ώρες ago

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών

Υπογράφηκε η 1η συμπληρωματική σύμβαση για τη συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων, ύψους 681.846 ευρώ.

17 ώρες ago