slider

Συνάντηση Χαρδαλιά – Πατούλη για τα προληπτικά έργα πυροπροστασίας στην Αττική

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκε διεξοδικά η ανάγκη άμεσων προληπτικών έργων πυροπροστασίας και ιδίως καθαρισμών εύφλεκτης ύλης που πρέπει να πραγματοποιηθούν από τους Δήμους της Αττικής. Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Βασίλης Κόκκαλης.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 10 Μαΐου, 11 Δήμοι της Αττικής έχουν κηρυχθεί σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δημοτικές Αρχές και να δρομολογήσουν άμεσα έργα που αφορούν σε μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σε 18 περιοχές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γιώργος Πατούλης επιβεβαίωσαν ότι Πολιτική Προστασία και Περιφέρεια Αττικής βρίσκονται ενεργά στο πλευρό των Δήμων προκειμένου να συνδράμουν με κάθε διαθέσιμο μέσο στην τόσο απαραίτητη και έγκαιρη ολοκλήρωση των προληπτικών έργων πυροπροστασίας.

Ο Υφυπουργός σημείωσε ειδικότερα: «Σε αγαστή συνεργασία και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, είμαστε δίπλα στους Δήμους της Αττικής και στα Δασαρχεία μας, καθώς μετά το πέρασμα της «Μήδειας» το χειμώνα, καλούνται τώρα ως αρμόδιοι φορείς να προχωρήσουν γρήγορα στους καθαρισμούς συσσωρευμένων κλαδιών και υπολειμμάτων που μπορούν να αποτελέσουν εστία εκδήλωσης και μετάδοσης πυρκαγιάς. Η Πολιτική Προστασία έχει δρομολογήσει όλες τις διαδικασίες που διευκολύνουν τις δημοτικές Αρχές στο έργο τους – έχουν ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω επαπειλούμενου κινδύνου – και συνεπικουρεί τις προσπάθειές τους όπου υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη, όπως στην περιοχή της Ιπποκράτειου Πολιτείας και του Τατοΐου όπου εδώ και αρκετές ημέρες συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας διενεργούν εργασίες καθαρισμών. Είμαστε εδώ, η συνεργασία μας με την Περιφέρεια είναι και παραμένει άριστη, προχωράμε μαζί και σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη, τον φίλο Γιώργο Πατούλη, για όλη τη συνδρομή του».

Από πλευράς του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ανέφερε: «Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιά και πέραν του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων μας, ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεπικουρήσουμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους Δήμους και τα Δασαρχεία προκειμένου να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας. Τις δύσκολες αυτές ώρες είναι ανάγκη να βρισκόμαστε όλοι σε εγρήγορση. Για το λόγο αυτό οι υπηρεσίες μας και όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, αφού υπάρξει η αναγκαία συνεννόηση για τη διαμόρφωση συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων, θα προχωρήσει σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες που θα περιορίσουν τον κίνδυνο πρόκλησης καταστροφών από πυρκαγιές. Από την πρώτη στιγμή που υπήρξαν πληροφορίες για τους κινδύνους που υπάρχουν σε 11 Δήμους της Αττικής, βρισκόμαστε σε επικοινωνία και συνεργασία με τη Πολιτική Προστασία προκειμένου να βοηθήσουμε στη σωστή διαχείριση του προβλήματος. Η συνεργασίας μας με τον Ν. Χαρδαλιά, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τους δημάρχους Αττικής είναι διαχρονική και σταθερή. Όλοι μαζί θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για να επιτευχθεί ο στόχος της υλοποίησης των αναγκαίων μέτρων πρόληψης».

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών στο Δημαρχείο Καβάλας

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο…

4 ώρες ago

Εγκαίνια για το Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμπακίου στο Δοξάτο

Παραδίδεται στη νέα γενιά ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές και αντάξιο των προσδοκιών των παιδιών.

4 ώρες ago

Aποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο της Δράμας

Συνεχίζονται στον Δήμο Δράμας οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας.…

4 ώρες ago

Νίκος Χαρδαλιάς: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα

Στην τελική ευθεία περνά η ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα, μετά την υπογραφή της…

4 ώρες ago

Θερμαϊκός: Έξι στρατηγικές διεκδικήσεις του Δημάρχου από τον Πρωθυπουργό

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, κατέθεσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τις προτέραιότητές του για την…

4 ώρες ago

Νέα Προποντίδα: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση του δημόσιου χώρου

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέας Προποντίδας για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό των κοινόχρηστων…

5 ώρες ago