Πε. Μαρ 28th, 2024

Σύσκεψη Σκέρτσου – Πέτσα με Πατούλη και δημάρχους της Αττικής για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου

Η λειτουργική διασύνδεση και η υλοποίηση έργων και υποδομών στο αστικό τμήμα του παραλιακού μετώπου της Αττικής με τη στενή συνεργασία Κυβέρνησης, Περιφέρειας και όμορων Δήμων, βρέθηκε στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής.

Στη σύσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Υφ. παρά τω Πρωθυπουργώ Α. Σκέρτσο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Σ. Πέτσα, μετείχαν επίσης ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Μ. Σταυριανουδάκης και οι εξής Δήμαρχοι: Πειραιά Γ. Μώραλης, Μοσχάτου-Ταύρου Α. Ευθυμίου, Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, Π. Φαλήρου Ι. Φωστηρόπουλος, Αλίμου Α. Κονδύλης και Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου. Από την πλευρά της Περιφέρειας συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Δ. Δρόσης και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Αλ. Καλογερόπουλος, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι μελετητών του έργου.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι συμμετέχοντες ομόφωνα εκφράστηκαν θετικά στην αναγκαιότητα υλοποίησης εμβληματικών έργων. Όπως επισήμαναν το παραλιακό μέτωπο έχει ανάγκη από έργα με αναπτυξιακό πρόσημο που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, έκανε λόγο για μία «οραματική» και «εμβληματική» αστική παρέμβαση η οποία θα γίνει πράξη με την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης. «Η Αττική αλλάζει εκσυγχρονίζεται αναβαθμίζεται και διεκδικεί κυρίαρχο ρόλο στο τουριστικό χάρτη της Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.