Πα. Απρ 19th, 2024

Εμπρηστική επίθεση σε οχήματα του δήμου Συκεών – Καταδικάζει η ΚΕΔΕ

Τις εμπρηστικές επιθέσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή δημοτικών οχημάτων του Δήμου Συκεών, καταδικάζει απερίφραστα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ αναφέρει ότι οι άγνωστοι εμπρηστές με τον μηχανισμό που τοποθέτησαν κατέστρεψαν ολοσχερώς ένα ηλεκτρικό δημοτικό όχημα μέσα στο πάρκινγκ της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και στη συνέχεια προκάλεσαν ζημιές σε δημοτικό όχημα μεταφοράς ΑμεΑ που ήταν παρκαρισμένο στο πάρκινγκ του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Συκεών.

Όπως αναφέρεται μάλιστα στην ανακοίνωση η εν λόγω επίθεση στο βαν των ΑμεΑ θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος της περιοχής.

«Οι επιθέσεις εναντίον δημόσιας περιουσίας πρέπει να αντιμετωπιστούν με καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση σε κάθε περιοχή. Οι δήθεν «κοινωνικοί αγωνιστές» έθεσαν για μια ακόμη φορά σε κίνδυνο τις ζωές πολιτών και στέρησαν την απρόσκοπτη μετακίνηση ατόμων με αναπηρία. Η ΚΕΔΕ συμπαρίσταται στην αγωνία του Δημάρχου, Σίμου Δανιηλίδη. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους Δήμους μας με συχνότερες περιπολίες, γίνεται ακόμη πιο αναγκαία», αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.