Σα. Απρ 20th, 2024

Δύσκολη εξίσωση για τον Ζέρβα ο νέος πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου μετά την αποπομπή Τσαβλή – Τα σενάρια

Σοβαρές ανακατατάξεις στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και στο εσωτερικό της παράταξης του Κωνσταντίνου Ζέρβα, έφερε η διαγραφή του μέχρι πρότινος προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσου Τσαβλή.

Στη θυελλώδη συνεδρίαση της διοικούσας παράταξη όπου διεγράφη ο κ. Τσαβλής μετά την άρνησή του να παραιτηθεί , αποφασίστηκε εκ νέου συνεδρίαση για την επόμενη Κυριακή όπου η δημοτική παράταξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα θα προτείνει το νέο πρόσωπο για τη θέση του προέδρου.

Οκτώ ονόματα στο τραπέζι

Με απόφαση του δημάρχου την Δήμητρα Ακριτίδου η οποία φέρεται να εμβολιάστηκε παράτυπα σε ίδρυμα της Θεσσαλονίκης πάντως αντικατέστησε η Στεφανία Τανιμανίδου αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο της αντιδημάρχου Διαδημοτικής Συνεργασίας, Απόδημου Ελληνισμού και Παιδείας.

Ωστόσο δύσκολη εξίσωση για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα είναι η διαδοχή του Δρόσου Τσαβλή στο αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να ανήκει στη δημοτική ομάδα του δημάρχου. Δεδομένης της αποπομπής του κ. Τσαβλή η ομάδα διαθέτει πλέον εννέα μέλη εκ των οποίων έξι είναι αντιδήμαρχοι (Λεκάκης, Αβαρλής, Αηδονόπουλος, Καραγιάννη, Κυριζίδης,Τανιμανίδου), με την Στεφανία Τανιμανίδου που αντικατέστησε εσχάτως την Δήμητρα Ακριτίδου να φαίνεται ότι δεν θα είναι «υποψήφια» για τη θέση της προεδρίας.

Επιπλέον, η Ιωάννα Σπανού είναι πρόεδρος στο ίδρυμα «Άγιος Στυλιανός», ο Δημήτρης Δαγκλής είναι υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας και η μόνη που είναι χωρίς ρόλο είναι η Ναταλία Βαρσάμη η οποία όμως, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ζέρβας θα επιλέξει για αντικαταστάτη του κ. Τσαβλή έναν εκ των αντιδημάρχων. Μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να είναι ο Χάρης Αηδονόπουλος ο οποίος έχει θητεύσει σε θέσεις προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και έχει ήπιο πολιτικό προφίλ.

Θα αποτελούσε έκπληξη τυχόν επιλογή για τη θέση του κ. Τσαβλή, της αντιδημάρχου Μαρίας Καραγιάννη, χωρίς ωστόσο, να μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.