Σα. Απρ 20th, 2024

Περιφέρεια Αττικής: Ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολεία του δήμου Κηφισιάς προϋπολογισμού 825.000 ευρώ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε την Πράξη για την υλοποίηση έργων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Κηφισιάς, συνολικού προϋπολογισμού 825.000 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» του Ε.Π. «Αττική». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ειδικότερα τα έργα θα γίνουν στα εξής δημοτικά σχολεία:

3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς – Κτίριο Α
3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς – Κτίριο Β1
3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς – Κτίριο Β2 4.
4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς – Κτίριο Α
4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς – Κτίριο Β
4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς – Κτίριο Γ
4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς – Κτίριο Δ
Σκοπός είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, η εξοικονόμηση ενέργειας, η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και η μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή. Η πράξη αποτελείται από παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας που αφορούν την αναβάθμιση της θερμομονωτικής ικανότητας του κτιριακού κελύφους και την βελτίωση της αποδοτικότητας των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.

Συγκεκριμένα αφορούν σε:

Προμήθεια και εγκατάσταση αντλιών θερμότητας αέρα – νερού υψηλών θερμοκρασιών
Βελτίωση του δικτύου διανομής της θέρμανσης
Προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED
Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος (οροφές – τοιχοποιία)
Προμήθεια και εγκατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου υψηλών ενεργειακών επιδόσεων
Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤΤ088 της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, έχουν ενταχθεί 28 Δήμοι με συνολικό προϋπολογισμό 22,7 εκ. €, ενώ είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης 17 δήμοι με συνολικό αιτούμενο προϋπολογισμό 11,6 εκ. €. Με την κατασκευή και ολοκλήρωση των ως άνω έργων ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων, αναμένεται ότι θα επιτευχθεί συνολικά εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης των 11 εκ. KWh/έτος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε σχετικά:

« Σε συνεργασία με τους Δήμους συνεχίζουμε να ενισχύουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των πόλεων της Αττικής μας, συνεπείς στη δέσμευση μας ότι καθημερινά θα βελτιώνουμε έμπρακτα την ποιότητα ζωής των πολιτών».