Πα. Απρ 19th, 2024

Κοροναϊός: Θετικός αντιπεριφερειάρχης Στ. Ελλάδας – Σε καραντίνα πάνω από 40 άτομα και rapid τεστ σε όλο το προσωπικό

Κόκκινος συναγερμός σήμανε στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Καρακάντζας διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό.

Σύμφωνα με το LamiaReport περισσότερα από 40 άτομα στενές επαφές και το οικογενειακό περιβάλλον του αντιπεριφερειάρχη  έχουν μπει σε καραντίνα μετά την ιχνηλάτηση που πραγματοποίησε η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας Στερεάς.

Πάντως, τα πρώτα γρήγορα τεστ που έγιναν στην οικογένειά του αλλά και σε όλους τους στενούς συνεργάτες στο γραφείο του, ήταν όλοι αρνητικοί.

Η ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα

Ο ίδιος σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Επιθυμώ να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι κατόπιν χτεσινής μου αδιαθεσίας, υποβλήθηκα σήμερα το πρωί σε τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο ήταν θετικό.

Αυτονόητα, τόσο εγώ όσο και οι στενές μου επαφές των τελευταίων ημερών, όπως αυτές προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, τεθήκαμε άμεσα σε περιορισμό, σύμφωνα με το σχετικό ιατρικό πρωτόκολλο.

Αισθάνομαι καλά στην υγεία μου και σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και τις ευχές σας. Έστω και από το σπίτι, συνεχίζουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας για την Περιφέρεια.

Είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα προστασίας με απόλυτη προσοχή και παρακαλώ προς τούτο όλους τους συμπολίτες μας».

Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Οι έλεγχοι πάντως θα επαναληφθούν για τα ίδια άτομα πιθανότατα την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το πρωτόκολλο και τις μέρες που πρέπει να έχουν περάσει από την επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και την ημερομηνία εκδήλωσης των συμπτωμάτων. Προς το παρόν πάντως το γραφείο έχει κλείσει ακολουθώντας τα προβλεπόμενα, όπως η υποχρεωτική 14ημερη καραντίνα.

Πληροφορίες επίσης θέλουν στέλεχος της Περιφέρειας να έχει βρεθεί ομοίως θετικό στην covid-19.

Την Πέμπτη  είναι προγραμματισμένα νέα τεστ στο σύνολο των εργαζομένων στην Περιφέρεια που συμμετείχαν στο συντονισμό και τις εργασίες στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Μήδεια» και όχι μόνο, με τον αριθμό να φτάνει στα 150 άτομα.