Πε. Απρ 25th, 2024

Ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη – Κλείσιμο των σχολείων εισηγήθηκαν Τζιτζικώστας και Ζέρβας

Μετά την ανακοίνωση του lockdown στην Αττική τα βλέμματα στρέφονται στην «κόκκινη» Θεσσαλονίκη.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα η κατάσταση στη συμπρωτεύουσα επιδεινώνεται με τις μετρήσεις να δείχνουν μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης, παραμένοντας ωστόσο σημαντικά καλύτερη από αυτή του λεκανοπεδίου.

Αυτό, σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται στη συμπρωτεύουσα, προβληματίζουν τους επιστήμονες.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 το πρωί της Τετάρτης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αποκάλυψε ότι ο ίδιος και ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας εισηγήθηκαν την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

«Εγώ και αυτή τη φορά έχω πάρει θέση, από την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησα, μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, έχοντας τα στοιχεία από τα σχολεία και την κινητικότητα που δημιουργούν κάναμε την πρόταση να κλείσουν σε πρώτη φάση η σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων στην περιοχή μας προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αν για παράδειγμα ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να μειώσει αυτή την αυξητική τάση που έχουμε στα κρούσματα ενδεχομένως να μην χρειαζόταν λίγο αργότερα να πάμε σε ένα lockdown καθολικό τύπου », υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Εμείς σε αυτή τη φάση θα προκρίναμε αντί να πάμε αργότερα σε ένα πιο αυστηρό καθολικό lockdown να πάμε τώρα σε κάποια μέτρα περιορισμού και συγκεκριμένα στο κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων. Για αυτό λεω ότι μερικά μέτρα νωρίτερα μπορεί να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε συνολικά μέτρα αργότερα. Για να μην έχουμε πάλι ένα lockdown ευρύτερο και παγώσει πάλι η οικονομία της περιοχής μας που έχει χτυπηθεί πολύ άσχημα», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Τη ζημιά την προκαλεί οτιδήποτε δημιουργεί κινητικότητα», τόνισε ο ίδιος.