Τρ. Μαρ 19th, 2024

Συνάντηση Πέτσα – Καχριμάνη: Εκλογικός Νόμος, πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και ανάπτυξη στο επίκεντρο

Στα Ιωάννινα βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του σε Ήπειρο. Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία.

Oι θεσμικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, υπηρετώντας τον κοινό στόχο να γίνει η καθημερινότητα των πολιτών καλύτερη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Στέλιου Πέτσα, με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκο Καχριμάνη.

Ο κ. Πέτσας, σε δηλώσεις του αμέσως μετά, τόνισε πως η συνάντηση με τον κ. Καχριμάνη εγκαινίασε σήμερα μία πολύ καλή συνεργασία με δύο πτυχές για επίλυση θεσμικών ζητημάτων, τα οποία ταλαιπωρούν τη διοίκηση και κατ’ επέκταση τους πολίτες.

«Το ένα είναι ο εκλογικός νόμος που θα δίνει τέρμα στην ακυβερνησία και θα δίνει τη δυνατότητα πιο αποτελεσματικής διοίκησης», πρόσθεσε και σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου που θα παρουσιάσει μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, στο υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το δεύτερο στοίχημα είναι η σχέση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την Περιφέρεια για την αποδέσμευση από αγκυλώσεις και καθυστερήσεις.

Επίσης, αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, το οποίο, όπως είπε, «έρχεται».

Για τις οικονομικές πτυχές της συνεργασίας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει αμεσότητα, ειδικά σε ζητήματα φυσικών καταστροφών, ενώ επεσήμανε πως θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο τα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα.

Η συνάντηση του περιφερειάρχη με τον αναπληρωτή υπουργό πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και με τήρηση του πρωτοκόλου πρόληψης από τον κορονοϊό.

Κατά την ολιγόλεπτη συζήτηση που είχαν παρουσία των δημοσιογράφων, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση όλων των οδικών αξόνων και ειδικότερα στο βόρειο τμήμα του Ε65, που εγκρίθηκε πρόσφατα και θα συνδέει τη Λαμία με την Ήπειρο και τη Δυτ. Μακεδονία.

Ο υπουργός συνεχίζει τις επαφές του στα Ιωάννινα, στον δήμο και την ΠΕΔ Ηπείρου.