Πα. Μαρ 29th, 2024

Χριστούγεννα με κοινωνικό πρόσημο στη Θεσσαλονίκη – Ψηφιακές εκδηλώσεις για την στήριξη των καλλιτεχνών

Τους τέσσερις άξονες επάνω στους οποίους στηρίζεται το σχέδιο του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα φετινά Χριστούγεννα, μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του κορονοϊού, παρουσίασε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μιλώντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας επεσήμανε ότι παράλληλα με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, που είναι απαραίτητος, ώστε να διαμορφωθεί ένα κλίμα αισιοδοξίας στην πόλη ,προχωρούν και δράσεις με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο.

«Μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της τεράστιας πρόκλησης για κάθε κοινωνία, έχει αξία να καταφέρουμε να διατηρήσουμε όψεις και στοιχεία της κανονικής ζωής. Έχει αξία να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας. Να μην υποκύψουμε στον φόβο, να μην μας παραλύσει η αγωνία. Για τον λόγο αυτό θα προχωρήσουμε στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης -με σύνεση και λογική- αλλά ταυτόχρονα με ισχυρή βούληση να στηρίξουμε την πόλη, να στηρίξουμε τους ανθρώπους της», σημείωσε ο κ. Ζέρβας, επισημαίνοντας ότι, όπως συνέβη και το 2019, έτσι και φέτος ο στολισμός θα αποκτηθεί μέσω χορηγιών και θα περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου, αποκτώντας χαρακτήρα περιουσιακού στοιχείου.

Στη γιορτινή Θεσσαλονίκη μεταξύ άλλων θα κυριαρχούν δέντρα και φάτνες σε κάθε δημοτική κοινότητα, ενώ στολισμός έχει προβλεφθεί και για τα νοσοκομεία της πόλης.

Πέραν του στολισμού, ο δεύτερος άξονας αφορά τη στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κατά την εορταστική περίοδο πρόκειται να διατεθούν σε πολίτες που προέρχονται από ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες περίπου 5.500 κουτιά με είδη διατροφής, βιβλία, παιχνίδια, κτλ. Ακόμη, θα διανεμηθούν ημερήσια γεύματα σε άστεγους και άτομα που έχουν ανάγκη. Ειδικά τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα γίνεται καθημερινή εξόρμηση της Δημοτικής Αστυνομίας και εθελοντών του Δήμου, ώστε να προσφέρονται τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης στους άστεγους που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στις δομές του Δήμου.

Ο τρίτος άξονας του σχεδίου για τα φετινά Χριστούγεννα έχει να κάνει με τη στήριξη των τοπικών καλλιτεχνών μέσα από την ψηφιακή διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων, ενώ το τέταρτο σκέλος αφορά την υποστήριξη των δομών υγείας με την προμήθεια μέσω χορηγιών απαραίτητου υγειονομικού υλικού.