Πε. Απρ 25th, 2024

Τοπική Αυτοδιοίκηση: 10 φωτογραφικά κλικ από την εβδομάδα που πέρασε

Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας αποτελεί πεδίο πολιτικών συγκρούσεων, όχι μόνο σε επίπεδο αυτοδιοικητικό αλλά και κεντρικό, από την πρώτη ημέρα ανακοίνωσης των παρεμβάσεων.

Πρόκειται για το πιο πολυσυζητημένο έργο αστικής ανάπλασης των τελευταίων ετών, για το οποίο η αντιπολίτευση έχει εξαπολύσει σφοδρές επιθέσεις στη δημοτική αρχή Μπακογιάννη.

Το πολύπαθο έργο έχει περάσει από σαράντα κύματα, έχει βανδαλιστεί, αποκατασταθεί και τούμπαλιν. Πολλή κουβέντα έχει γίνει για το κόστος, την αισθητική, τις μελέτες κοκ. Για τον εξοπλισμό του δε έχει γίνει διεξοδική συζήτηση.

Αυτή τη φορά οι περιβόητες ζαρντινιέρες έπεσαν θύματα της ομάδας «Κόμβος Ακτιβιστών για μια Φιλελεύθερη Κοινωνία», οι οποίοι φύτεψαν σπόρους κάνναβης στο εσωτερικό τους. Μάλιστα οι ακτιβιστές ευχαρίστησαν «τους υπαλλήλους της υπηρεσίας πρασίνου καθώς και στον αντιδήμαρχο Ευγένιο Κολλάτο, όπου αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας και κάθε βράδυ πότιζαν τις καναβουριές».

Την σύσκεψη με τους δημάρχους της επικράτειας για τον συντονισμό των επετειακών δράσεων με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση επέλεξε ο πρωθυπουργός για να ανακοινώσει την απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου και στις περιοχές που βρίσκονται στην κατηγορία συναγερμού 4.

Όπως τόνισε στα εμπορικά καταστήματα τα μέτρα τηρούνται και δεν παρατηρείται μεγάλη διασπορά.

Ένα τρυφερό στιγμιότυπο μοιράστηκε με τους ακολούθους του στο instagram ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με αφορμή τα γενέθλια του μεγαλύτερου γιου του.

Κρατώντας τον νεογέννητο πρωτότοκό του στην αγκαλιά ο – αρκετά νεότερος – Χατζημάρκος ευχήθηκε στον 22χρονο Αντώνη Χατζημάρκο χρόνια πολλά.

Εμφανίστηκαν οι αυτοδιοικητικοί του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη – ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές –  απολαμβάνοντας έναν πρωϊνό καφέ στη συμπρωτεύουσα.

Το στιγμιότυπο από την συνάντηση ανήρτησε η Κατερίνα Νοτοπούλου κάνοντας λόγο για reunion.

Οι αντιπολιτευόμενοι αυτοδιοκητικοί που βρέθηκαν στο καφέ ήταν η Κατερίνα Νοτοπούλου, υποψήφια στον δήμο Θεσσαλονίκης, ο Λάζαρος Ωραιόπουλος, στον δήμο Συκεών-Νεάπολης, η Άννα Τσιφτελίδου, στο δήμο Θέρμης και ο Γιώργος Κυριλλίδης, στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Στην παρέα ήταν και ο Αντώνης Χαζηδιαμαντής, πρώην δήμαρχος Λέσβου και πρωην υπεύθυνος αυτοδιοίκησης του κόμματος.

Συνεδρίασε η ΚΕΔΕ στο ξενοδοχείο Κάραβελ στην Αθήνα.

Πολλά και διάφορα είχαμε και σε αυτή τη συνεδρίαση του ΔΣ αλλά την παράσταση έκλεψε η μάσκα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας Χρήστου Τεντόμα, η οποία συνδύασε προστασία και αισθητική.

Ιδιαίτερη και η μάσκα του δημοτικού συμβούλου Πεντέλης Λευτέρη Κοντουλάκου, ο οποίος ετοιμάζεται για τα νέα μέτρα κατά του κοροναϊού.

Σε άλλα νέα, οι αντιπεριφερειάρχες Αττικής Νίκος Πέππας και Σταυρούλα Αντωνάκου συνέφαγαν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής.

Το γεύμα εργασίας έλαβε χώρα Εξοχικό Κέντρο “Πέππας”, ταβέρνα που διατηρεί ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών.

Παραδοσιακό κατσικάκι Σαμοθράκης είχε το μενού του πρωθυπουργού το περασμένο Σαββατοκύριακο κατά την επίσκεψή του στο νησί της Νίκης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ανέλαβε να ξεναγήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του στην άγρια ομορφιά του ακριτικού νησιού.

Τη συγκίνησή του για τη συνάντηση που είχε με τον Πατέρα Αντώνιο εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας κατά την επίσκεψή του δομή στην Καλαμάτα του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου».

«Συγκινούμαι όταν γνωρίζω τέτοιους ανθρώπους», έγραψε ο περιφερειάρχης.

Ήταν να μην έρθει στην πρωτεύουσα ο δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων Σπύρος Πολλάλης.

Μετά τη συνάντηση με τον Κώστα Μπακογιάννη σειρά είχε το μεγάλο λιμάνι, όπου είδε τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στην πανδημία του  και σε ζητήματα που αφορούν στους χειρισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.