Τρ. Απρ 16th, 2024

Τοπική Αυτοδιοίκηση: 10 φωτογραφικά κλικ από την εβδομάδα που πέρασε

Η Άννα Διαμαντοπούλου αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πρόσωπα της εβδομάδας που πέρασε, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι η πρώην υπουργός και επίτροπος αποτελεί την επιλογή της χώρας για την ηγεσία του ΟΟΣΑ.

Κι αν αναρωτιέστε τι σχέση έχει η Άννα Διαμαντοπούλου με τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την απορία λύνει η κάτωθι εικόνα, όπου η 26χρονη Άννα Διαμαντοπούλου πολύ πριν τη μεταπήδησή της στην κεντρική πολιτική σκηνή διετέλεσε νομάρχης Καστοριάς.

Μάλιστα όπως δήλωσε κι η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή ήταν προσωπική επιλογή της Μαργαρίτας Παπανδρέου για τον νομαρχιακό θώκο.

Ένα παράξενο ενθύμιο θα έχει από την after wedding φωτογράφησή του στο Τατόι ένα νιόπαντρο ζευγάρι.  Αυτό δεν είναι άλλο από την φωτογραφία τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος βρέθηκε τυχαία εκεί για άθληση και κατέληξε να ποζάρει με τους νεόνυμφους.

Το συγκεκριμένο μάλιστα περιστατικό έχει κι αυτοδιοικητικό ενδιαφέρον αφού ο πατέρας της νύφης, Νίκος Μονέος, ήταν για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Νίκαιας, ενώ στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος με τον Γιώργο Πατούλη στην περιφέρεια Αττικής.

Αποκαρδιωτική ήταν η εικόνα στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Άρτας.

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση ακυρώθηκε καθώς δεν προσήλθαν σε αυτήν ούτε οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Σε κατ’ οίκον απομόνωση τίθεται αυτοβούλως ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος ήλθε σε επαφή με θετικό κρούσμα κοροναϊού.

Οι εμφανίσεις του σταματούν όχι η δουλειά στην περιφέρεια, αφού όπως τόνισε ο ίδιος η δουλειά θα συνεχιστεί από το σπίτι.

Κανονικό ξεκατίνισμα έλαβε χώρα στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου.

Νίκας και Τατούλης παραλίγο να πιαστούν στα χέρια, ανταλάσσοντας βαριές κουβέντες. Ο καβγάς ξεκίνησε όταν ο κ. Νίκας είπε ότι δεν αξιοποιήθηκε μελέτη του δήμου Καλαμάτας με τον Πέτρο Τατούλη να χάνει την ψυχραιμία του και ωρυόμενος να μετατρέπει την αίθουσα σε ρινγκ. Οι παρευρισκόμενοι δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν ότι ούτε σε μια τετραετία δεν θα χωνέψει την ήττα του ο τέως περιφερειάρχης.

Αντιμέτωπος με μια δύσκολη εβδομάδα βρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής καθώς η απώλεια της πολυαγαπημένης του μητέρας βύθισε στη θλίψη την οικογένειά του.

Αποχαιρετώντας την την «ηρωΐδα» της ζωής του με ένα σπαραχτικό μήνυμα και μια όμορφη φωτογραφία, ο Γιώργος Πατούλης έγραψε: «Θα την θυμόμαστε πάντα όπως της άξιζε, περήφανη και αρχόντισσα στη ψυχή και στη ζωή».

Έρχονται εκλογές. Όχι άμεσα σε περίπου δυόμιση χρόνια. Ωστόσο ο «βιαστικός» Σταύρος Κωνσταντινίδης ανακοίνωσε μέσω facebook την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Δεν μύρισαν μόνο στη συμπρωτεύουσα εκλογές αλλά και στη Θεσσαλία.

Μετά τις ανακοινώσεις Παπαστεργίου ότι έχει να δώσει πολλά ακόμη στον δήμο Τρικκαίων, ο Αγοραστός παραμένει ο μόνος γαλάζιος διεκδικητής της περιφέρειας. Αλλά μετά τις πλημμύρες του Ιανού στην Καρδίτσα «φύτρωσε» και η υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια.

Ο πρώην υφυπουργός των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης επισκέφθηκε την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα με τους γνώστες των αυτοδιοικητικών παρασκηνίων να προσδίδουν προεκλογικό άρωμα στις περιοδείες τους.

Πάντως ενδεχόμενη κάθοδος Κόκκαλη στην περιφέρεια Θεσσαλίας κάνει τον Αγοραστό να κοιμάται ήσυχος…

Rapid testγια τον κοροναϊό πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον δήμο Πειραιά.

To «παρών» έδωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, πάντα με το αγαπημένο του αξεσουάρ. Τη μάσκα προστασίας με το λογότυπο του δήμου Πειραιά.

Μάλιστα, πρόκειται για μάσκα με διπλό μήνυμα αφενός την προστασία από την πανδημία και αφετέρου την στήριξη του υγειονομικού προσωπικού, καθώς τα έσοδα διατίθενται στα νοσοκομεία του Πειραιά.

Η ουσιαστική συμμετοχή των νέων σε κρίσιμα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν στην εργασία, στην ασφάλεια, στην εκπαίδευση, στις νέες τεχνολογίες κ.α., συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση του Τάκη Θεοδωρικάκου με εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ.

Ο υπουργός αφού συνεχάρη τον Παύλο Μαρινάκη για τις δράσεις εθελοντισμού που ανέλαβε η ΟΝΝΕΔ, δήλωσε ανοιχτός για νέες πρωτοβουλίες.