Πε. Μαρ 28th, 2024

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Λάρισα – Αγοραστός: Ευχαριστώ τον Στρατό για την καθοριστική συμβολή του στη διάρκεια του Ιανού

Με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό συναντήθηκε  ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λάρισα και της διαχρονικής συνεργασίας της περιφέρειας με τον Στρατό, που αποτυπώθηκε έμπρακτα στην πρόσφατη θεομηνία.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Φλώρος δήλωσε: «Η παρουσία μου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν είναι τυχαία αλλά έρχεται προς επίρρωση της αγαστής συνεργασίας που έχουμε με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό.

Η περιφέρεια Θεσσαλίας, διαχρονικά, έχει ισχυρή παρουσία με πολλά έργα και δράσεις επ ωφελεία του Στρατεύματος.

Εμείς με τη σειρά μας στην πρόσφατη θεομηνία που έπληξε τη Θεσσαλία προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρις ότου αποκατασταθούν όλες οι υποδομές της περιφέρειας.Οι ένοπλες δυνάμεις εκτελούν αυτό για το οποίο υπάρχουν, δηλαδή παράγουν ασφάλεια για το ελληνικό κράτος. Υπάρχει αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και διπλωματία, όλα αυτά στα οποία έχει αναφερθεί κατά κόρον η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Οφείλουν όλοι οι Έλληνες να είναι ήσυχοι. Όλα θα πάνε καλά».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή που ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός έπληξε τη Θεσσαλία είχαμε άμεση επικοινωνία και συνεχή ροή πληροφοριών με το Στρατό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί μας βοήθησε σε διασώσεις ανθρώπων που χωρίς τη δυναμική επέμβασή του, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν, αλλά και στην αποκατάσταση γεφυρών.

Είμαστε σε συνεχή συνεργασία και αν χρειαστεί η περιφέρεια Θεσσαλίας θα χρηματοδοτήσει την προμήθεια και άλλων γεφυρών belley, για τις ανάγκες της Περιφέρειας αλλά και του Στρατού.Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που μας επισκέπτεται ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί δημιουργικά, από την εποχή που ήταν διοικητής στην 1η Στρατιά.

Κάνουμε πολλά έργα τα οποία συνεχίζονται όπως είναι η ενεργειακή αναβάθμιση της 1ης Στρατιάς, η ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, η προμήθεια μηχανημάτων μηχανικού και η αποκατάσταση του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Μάλιστα τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Στρατιωτικού Νοσοκομείου και της 1ης Στρατιάς έχουν επιλεγεί στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Ευρωπαϊκού Green Deal.

O Στρατηγός Φλώρος είναι ένας Αρχηγός που καλείται να επιτελέσει ένα μεγάλο έργο και να διαχειριστεί τις μεγαλύτερες κρίσεις που αντιμετώπισε η χώρα, στο μικρότερο χρονικό διάστημα, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες του και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Στο πρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες κάνουν το καθήκον τους, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και υπερβάλλοντας εαυτόν, χωρίς φόβο» τόνισε ο Κ. Αγοραστός.

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Β. Πινακάς, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρ. Καλομπάτσιος και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Ν. Λιούπας.