slider

Περιφέρεια Αττικής: Πρόγραμμα στήριξης ύψους 200 εκατ. για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Επιδοματικό πρόγραμμα ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, που απευθύνεται στοχευμένα στις πραγματικά πληττόμενες επιχειρήσεις της Αττικής, ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του στο ιστορικό κτίριο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του συλλόγου ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Δημόπουλος συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΕΣΑ Σταύρο Καφούνη και μέλη του ΔΣ.

Ο κ. Καφούνης ευχαρίστησε για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων στην Πλάκα, καθώς με πρόσφατη απόφαση της περιφέρειας Αττικής οριοθετήθηκε η περιοχή που δραστηριοποιούνται τα αμιγώς τουριστικά καταστήματα της πόλης, μετέφερε την αγωνία του εμπορικού κόσμου της Αθήνας για την κατάσταση που επικρατεί στο εμπόριο και ειδικότερη αναφορά έγινε στα ειδικά προβλήματα της αγοράς του κέντρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “ο περιφερειάρχης απαντώντας στην αγωνία του εμπορικού κόσμου, ανακοίνωσε από την έδρα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Αθήνας το γιγαντιαίο επιδοματικό πρόγραμμα ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, που απευθύνεται στοχευμένα στις πραγματικά πληττόμενες επιχειρήσεις της Αττικής”.

Με αφορμή αυτή την ανακοίνωση ο κ. Καφούνης, πρότεινε την πλήρη στήριξη των επιχειρήσεων με κύριο κριτήριο την πτώση του τζίρου, τη συνεργασία στα θέματα ασφάλειας και υποδομών της πρωτεύουσας, όπως και στον συντονισμένο σχεδιασμό δράσεων με τον Δ. Αθηναίων, για την προβολή της πόλης και την προσέλκυση επισκεπτών – καταναλωτών στη πολύπαθη Αθηναϊκή αγορά.

Share

Τελευταία άρθρα

Σκληρή αντιπαράθεση Δούκα – ΚΕΔΕ για τα οικονομικά των δήμων ενόψει του συνεδρίου στην Καλαμάτα

Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λίγες ημέρες πριν από το Ετήσιο…

2 ώρες ago

Εθνικό Παρατηρητήριο Κυκλικής Οικονομίας – Νέα εργαλεία για τη διαχείριση αποβλήτων και την αξιοποίηση των πόρων

Νέα δεδομένα για την παρακολούθηση της πορείας της Ελλάδας προς την κυκλική οικονομία, τη διαχείριση…

2 ώρες ago

ΠΕΔΑ:Κοινό μέτωπο των δήμων για χρηματοδότηση, ενέργεια και θεσμικές αλλαγές ενόψει του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής βρέθηκαν τα οικονομικά αδιέξοδα της…

3 ώρες ago

Μείωση των λύκων στην Πάρνηθα ζητά ο Δήμος Φυλής

Επιτακτική είναι σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή της Φυλής η μείωση του πληθυσμού των λύκων…

5 ώρες ago

Ημερίδα για τη Στρατηγική ΟΧΕ Μικρών Νησιών Βορείου Αιγαίου

Το πολυσχιδές και σημαντικό έργο της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων για τα νησιά ήταν το…

5 ώρες ago