Πε. Μαρ 28th, 2024

Με εντολή Πατούλη ξηλώθηκαν παράνομες αφίσες από τους δρόμους της Αττικής

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας έχουν ξεκινήσει από χθες τη διαδικασία αποξήλωσης δεκάδων αφισών που αναρτήθηκαν παράνομα, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας, μετά από σχετικές αυτοψίες που έγιναν τόσο από το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας όσο και τους αρμόδιους για την εποπτεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής.

Η παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής ήταν άμεση στο παράνομο φαινόμενο.

Ειδικότερα, από χθες τα συνεργεία της Περιφέρειας απομακρύνουν με ειδικά καλαθοφόρα οχήματα αφίσες από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας Αθηνών, Θηβών, Αμφιθέας, Ιάσονος, Βουλιαγμένης, Μεσογείων, Δουκίσσης Πλακεντίας, Πατησίων, Γαλατσίου, Κηφισίας και την Ιερά Οδό.

Να σημειωθεί ότι οι αφίσες εκτός από τη ρύπανση που προκαλούν, σε κάποια σημεία αποτελούν κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς καθώς μπορεί να προκαλέσουν απόσπαση προσοχής αλλά και να αποκρύψουν ταμπέλες οδικής σήμανσης, όπως και φωτεινούς σηματοδότες.

Η διαδικασία αποξήλωσης θα συνεχιστεί και σήμερα και θα ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Μηδενική ανοχή σε όσους δεν εννοούν να συμμορφωθούν με το νόμο και επιμένουν να παρανομούν. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ρυπαίνει το περιβάλλον και να απειλεί την οδική ασφάλεια.

Η δέσμευσή μας για τήρηση της νομιμότητας θα γίνει πράξη. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε δράση για τον καθαρισμό των δρόμων από τις παράνομες και επικίνδυνες πινακίδες είχαμε ξεκαθαρίσει ότι όσοι συνεχίσουν να παρανομούν θα καταγγέλλονται και η υπόθεση θα πηγαίνει στον εισαγγελέα προκειμένου να επιβάλλονται και τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Όποιος θέλει να διαφημίζεται, θα πρέπει να το κάνει νόμιμα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τις ζωές των πολιτών».