Πε. Απρ 25th, 2024

Η ΚΕΔΕ χαιρετίζει την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας: Χρήσιμο εργαλείο για τους δήμους

«Χρήσιμο εργαλείο για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων», χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεγίου την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία δρομολογείται από το υπουργείο Εσωτερικών.

To e-ota.gr, είχε αναφέρει ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου για την εύρυθμη λειτουργίας των δήμων είναι η επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας στις γειτονιές, και πρώτο είχε κάνει λόγο για την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ προανήγγειλε την πρόθεση του υπουργείου να επανιδρύσει «μία ισχυρή Δημοτική Αστυνομία που θα συμβάλλει εμπράκτως στην τάξη, στην ηρεμία και στην ασφάλεια στις γειτονιές, και στην πόλη και στην επαρχία».

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε σχετικά σε ανακοίνωσή του: «Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με αποφάσεις πρόσφατων Συνεδρίων της, έχει επανειλημμένα επισημάνει την ανάγκη επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας στους Δήμους της χώρας.

Η επανασύσταση αυτή, καθώς και το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα καθορίζει τις αρμοδιότητες κι ευθύνες της, που σίγουρα ξεπερνούν τις ανάγκες διαχείρισης της πανδημίας, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ της ΚΕΔΕ, των Δήμων και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η ΚΕΔΕ έχει επεξεργασμένες θέσεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε δημιουργικά στο δημόσιο διάλογο που πρέπει άμεσα να ξεκινήσει, ώστε οι Δήμοι να αποκτήσουμε ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων μας».