Πα. Απρ 26th, 2024

Θεοδωρικάκος για αδήλωτα τετραγωνικά: Πρωτοφανής ανταπόκριση – Σημαντικά έσοδα για τους δήμους

Για πρωτοφανή ανταπόκριση στη δήλωση για τα τετραγωνικά έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, διευκρινίζοντας, ωστόσο, εκ νέου ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση στη διορία που λήγει στις 31 Αυγούστου.

«Έχω μείνει έκπληκτος», είπε χαρακτηριστικά. Όπως ενημέρωσε, «μέχρι στιγμής 1.020.000 άνθρωποι έχουν μπει στην πλατφόρμα και έχουν δηλώσει επιπλέον 20 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους». Ανέφερε δε ότι λειτούργησε καταλυτικά το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση των ιδιοκτητών για την προηγούμενη πενταετία, αλλά η πληρωμή των αναλογούντων τελών, βάσει των νέου εμβαδού από την 01/01/2020.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι η ρύθμιση θα φέρει έσοδα δεκάδων ευρώ στους Δήμους, έχοντας αντίκτυπο στο ύψος των δημοτικών τελών που επιβάλλουν. Τόνισε εκ νέου κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη παράταση και η διορία λήγει στις 31 Αυγούστου.

Έτοιμοι για τα σχολεία
Σε ο,τι αφορά το ζήτημα της καθαριότητα στα σχολεία, ο υπουργός δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι από θέμα καθαριότητας να διασφαλίσουμε την λειτουργία των σχολείων, ακόμη και αν αυτή γίνει πρωί-απόγευμα, εάν αυτό αποφασιστεί μετά τις προτάσεις των ειδικών».

Αναφέρθηκε επίσης στις προσλήψεις με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης συνολικά 9.500 εργαζομένων στην καθαριότητα σε σχολικά κτήρια σε όλη την χώρα. Ενώ τόνισε ότι οι Δήμοι έχουν φροντίσει για την επάρκεια αντισηπτικών και όλων των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών για την υγιεινή και την προστασία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει νέα έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων της χώρας, προκειμένου να αναπληρωθεί μέρος των χαμένων εσόδων τους, λόγω του κοροωνϊού.

Για το Δημόσιο
Σε ότι αφορά την λειτουργία του Δημοσίου, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τις συναλλαγές των πολιτών σε όλες τις υπηρεσίες. Σημείωσε ότι όλοι οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα μέτρα, ενώ επανέλαβε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως η τηλεργασία, η εργασία δίχως επαφή με το κοινό ή ακόμη και η χορήγηση ειδικής άδειας, εφόσον αυτή κρίνεται αναγκαία, βάσει ιατρικής γνωμάτευσης.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να τηρούν πειθαρχημένα τα μέτρα προστασίας, ώστε «να τα καταφέρουμε όλοι οι Έλληνες μαζί, όπως το κάναμε και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, καθώς τώρα ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχει νέο γενικό lockdown».

Για τα εθνικά θέματα
«Ο κ. Διακόπουλος ανέλαβε εμπράκτως την ευθύνη όσων είπε και παραιτήθηκε, δεν έχω κανένα άλλο σχόλιο», ήταν η απάντηση του Τάκη Θεοδωρικάκος ερωτηθείς σχετικά με την αποχώρηση του Συμβούλου Εθνικού Ασφαλείας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις με την Τουρκία, είπε ότι «η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει μια συγκροτημένη πολιτική απέναντι στην πρωτοφανή τουρκική προκλητικότητα, δίνοντας την μάχη σε κάθε επίπεδο και κυρίως στις Συνόδους Κορυφής, όπως η χθεσινή, στην οποία ο Πρωθυπουργός τόνισε, με αφορμή την Λευκορωσία, ότι “δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά” από τους ευρωπαίους ηγέτες».