Πα. Απρ 19th, 2024

Αδήλωτα τετραγωνικά: «Όχι» σε νέα παράταση – Σύσκεψη Θεοδωρικάκου – Παπαστεργίου

Αρνητική είναι η απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ για νέα παράταση της εφαρμογής για τα αδήλωτα τετραγωνικά.

Για το ζήτημα είχαν σήμερα τηλεδιάσκεψη ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, όπου συμφώνησαν πως «δεν συντρέχει λόγος να δοθεί παράταση στη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων».

Ωστόσο, δεσμεύτηκαν να εντείνουν την ενημέρωση του κοινού έως τις 31 Αυγούστου, ημερομηνία που λήγει η σχετική ρύθμιση, ώστε όλοι να κάνουν τις αιτήσεις τους στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της ΚΕΔΕ (https://tetragonika.govapp.gr/).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, «κοινή εκτίμηση ήταν ότι το μέτρο αυτό έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία, διευκολύνοντας πάνω από 1 εκατ. οικογένειες να βάλουν τέλος σε μια πολύχρονη εκκρεμότητα τους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αυξήσει ουσιαστικά τα έσοδά της».

Παράλληλα, στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν και οι προτάσεις της Αυτοδιοίκησης για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, με τον κ. Θεοδωρικάκο να δεσμεύεται «για την αξιοποίηση αυτών των προτάσεων στη συνολική πρόταση που θα καταθέσει προς την κυβέρνηση το υπουργείο Εσωτερικών».