Τρ. Μαρ 19th, 2024

Η Δούρου βρήκε «κιτς» την παραδοσιακή υποδοχή των νησιωτών σε τουρίστες και το twitter την «γλέντησε»

Σύσσωμος ο κλάδος της βαριάς βιομηχανίας της Ελλάδας, του τουρισμού, περίμενε το καθολικό άνοιγμα της τουριστικής περιόδου και τις αφίξεις των επισκεπτών από το εξωτερικό προκειμένου να εκκινήσει στην μετά κοροναϊό η τουριστική οικονομία.

Ωστόσο φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκε στην κατηγορία των Ελλήνων που ανέμεναν με προσμονή τις αφίξεις των επισκεπτών και κατ΄ επέκταση την μεγάλη έναρξη της τουριστικής μηχανής.

Χαρακτηριστικό των παραπάνω είναι η δήλωση της πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου η οποία βρήκε «αποθέωση του κιτς» το καλωσόρισμα των νησιωτών στους ξένους επισκέπτες με στοιχεία «αποικιοκρατούμενης περιφέρειας του 18ου αι.», όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο twitter για τις προσπάθειες των νησιωτών να διασώσουν όπως όπως την σεζόν.

Για παράδειγμα στην Κρήτη, όπου υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες με λύρες και μουσική, η αισθητική της κας Δούρου ενοχλήθηκε, με την πρώην περιφερειάρχη να κάνει λόγο για «αποθέωση του κιτς στα αεροδρόμια σήμερα: αψίδες νερού, νταούλια και μαντινάδες σε μία δήθεν “αυθόρμητη” υποδοχή των ξένων επισκεπτών που θα νόμιζαν ότι βρέθηκαν σε αποικιοκρατούμενη περιφέρεια του 18ου αι. και όχι στο state of mind – Ελλάδα».

Παρεμπιπτόντως η Ρένα Δούρου βρήκε κιτς και «στημένες» τις μαντινάδες των νησιωτών στους πρώτους επισκέπτες, ενώ όταν αυτές αναφέρονταν στο πρόσωπο της  τέως περιφερειάρχη ήταν αυθόρμητες ενδείξεις αγάπης:

 

Βέβαια εκτός από την καλαισθησία της Ρένας Δούρου που εμφανίστηκε θιγμένη, την ενόχλησή τους στα λεγόμενα της τέως περιφερειάρχη εξέφρασαν οι χρήστες του twitter σφυροκοπώντας το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για την υποβάθμιση των ελληνικών εθίμων και παραδόσεων.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που απάντησαν στην κα Δούρου στις αναφορές περί κιτς με εικόνες της από βαριά ζεϊμπέκικα και χορούς στο Σύνταγμα, ενώ τα νταούλια της Δούρου δεν θα μπορούσαν να μην φέρουν στην μνήμη των χρηστών του twitter τους ζουρνάδες και τα νταούλια που θα χόρευαν οι αγορές επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα.

Από τα σχόλια δεν έλειψαν οι αναφορές στους νεκρούς στο Μάτι και τη Μάνδρα κατά τη θητεία της κας Δούρου στην περιφέρεια Αττικής, αλλά και στις ανύπαρκτες προτάσεις της «Δύναμης Ζωής» για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού.

Η ανάρτηση της Δούρου και το «κάρφωμα» στο twitter