Σα. Απρ 20th, 2024

Ανακατατάξεις στη Θεσσαλονίκη έφερε η αποχώρηση Ταχιάου – Τι σημαίνει για τη ΝΔ η εκλογή Γάκη

Για τους γνωρίζοντες τα τοπικά της συμπρωτεύουσας μόνο έκπληξη δεν αποτέλεσε η εκλογή του δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου Βασίλη Γάκη στη θέση του επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» μετά την προ εβδομάδος παραίτηση του Νίκου Ταχιάου.

Ο Βασίλης Γάκης αναδείχθηκε ομόφωνα από τους πέντε δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Ταχιάου νέος αρχηγός με τις πρώτες του δηλώσεις να δείχνουν διάθεση συναίνεσης και συνεργασίας απέναντι στην δημοτική αρχή.

Αμέσως μετά την διαδικασία ο νεοεκλεγείς επικεφαλής της «Θεσσαλονίκης Υπεύθυνα» τόνισε πως η παράταξη θα συνεχίσει με υπευθυνότητα τον αγώνα της στην πόλη και στο δημοτικό συμβούλιο βάζοντας τη Θεσσαλονίκη μπροστά, ενώ στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι: «Σεβόμενοι την αντιπολιτευτική μας θέση, δηλώνουμε ότι η πόλη μας ενώνει. Όλους μας, ανεξάρτητα από ποια παράταξη προερχόμαστε. Είπα πριν ότι θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι. Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Ούτε πρόκειται να ακούσετε από εμάς αντιπολιτευτικές κορώνες για λίγα λεπτά δημοσιότητας».

Επιπλέον ο κ. Γάκης ξεκαθάρισε ότι: «με πνεύμα διαλόγου στηρίζουμε κάθε τι που θα θεωρούμε χρήσιμο και δημιουργικό για την πόλη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκούμε την κριτική μας για το καλό της πόλης. Επιθυμία μας είναι στα μεγάλα προβλήματα της πόλης να υπάρχει συνεννόηση»

Από την άλλη πλευρά η διαδοχή Ταχιάου από τον Βασίλη Γάκη, όπως διαβάσαμε και στο Secret των Παραπολιτικών το περασμένο Σάββατο, ανοίγει τον δρόμο για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να είναι και επίσημα ο επόμενος εκλεκτός υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες δημοτικές εκλογές.