Πε. Μαρ 28th, 2024

«Λουκέτο» στα κοιμητήρια ενόψει Μεγάλης Παρασκευής – Τι αποφάσισαν οι δήμοι

Αυστηρά μέτρα αναμένεται να ανακοινώσουν οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας αναφορικά με την λειτουργεία των κοιμητηρίων.

Ήδη αρκετοί δήμοι έχουν προβεί σε ανακοίνωση αυστηρών περιοριστικών μέτρων στα ωράρια λειτουργίας των νεκροταφείων, ενώ παράλληλα τις περασμένες ημέρες παρατηρήθηκε αθρόα προσέλευση επισκεπτών στους χώρους ταφής, ενώ υπήρξαν και απίστευτες καταγγελίες ότι πολίτες έκαναν βόλτες με ποδήλατα στους χώρους των κοιμητηρίων.

Στόχος των δημοτικών αρχών είναι να περιοριστεί η κίνηση στα νεκροταφεία της ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, και ειδικότερα την Μεγάλη Παρασκευή, όπου κατά παράδοση συρρέουν επισκέπτες στους χώρους ταφής.

Στον δήμο Αθηναίων, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Λευτέρης Σκιαδάς ανακοίνωσε ότι τα τρία κοιμητήρια του δήμου θα μείνουν κλειστά τις επόμενες μέρες, προς αποφυγή συγχρωτισμού πολλών ατόμων. Πρόκειται για τα κοιμητήρια Α΄, Β΄ και Γ΄

Η απόφαση θα ισχύσει από σήμερα, Μεγάλη Τρίτη και για όσο διαρκούν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Τα κοιμητήρια θα μείνουν ανοικτά μόνο για την τέλεση εξόδιων ακολουθιών και μόνο για τον στενό κύκλο συγγενών που προβλέπεται, έως δέκα άτομα.

Αντίστοιχα ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε ότι ως Περιφέρεια έχει εισηγηθεί να ληφθούν περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία των κοιμητηρίων.

«Οφείλουμε όλοι μας, τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσής του», τονισε ο περιφερειάρχης.

Πληροφορίες θέλουν να ανακοινωθούν σε κεντρικό επίπεδο περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία των κοιμητηρίων της Επικράτειας, ωστόσο με την προσήκουσα διακριτικότητα απέναντι στο ζήτημα.

Αρκετοί δήμοι της χώρας έχουν ήδη ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα στην λειτουργία των κοιμητηρίων τα οποία επικεντρώνονται στην είσοδο και έξοδο των επισκεπτών μόνο από τις πόρτες των πεζών και μεμονωμένα, μικρότερο ωράριο λειτουργίας, ενώ ο δήμος Παλαιού Φαλήρου ανακοίνωσε ότι  θα φροντίσει να είναι όλα τα καντήλια των τάφων αναμμένα καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, προκειμένου οι πολίτες να μείνουν στο σπίτι.