slider

Κοροναϊός-Δημοσκόπηση Pulse: Το 82% αξιολογεί θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης-Στις 23 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Την απόλυτη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για το πώς χειρίζεται την υγειονομική κρίση και την οικονομική που έπεται, εκφράζει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πολιτών, σε ποσοστό  82%, στην δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Pulse.

Το αξιοσημείωτο είναι και το εύρημα που αφορά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με την δημοσκόπηση 8 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίνουν τα μέτρα της κυβέρνησης.

Στους πολιτικούς δείκτες η ΝΔ προηγείται με 23 μονάδες, συγκεντρώνοντας το 45%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει το 22%.

Ένα από τα ευρήματα που θεωρείται σπάνιο είναι η εκτόξευση της δημοτικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ειδικότερα. Κατάλληλος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 53%, αυξήθηκε ιδιαίτερα το ποσοστό δημοτικότητας και μάλιστα  σε περίοδο κρίσης, κάτι που εκτιμάται ότι δεν έχει ξανασυμβεί.

Στον αντίποδα ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 22%.

Τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων βρίσκουν σύμφωνους τους ερωτηθέντες κατά 86%. Μάλιστα 92% των ψηφοφόρων της ΝΔ, συμφωνούν, αλλά σημαντικό εύρημα είναι και το ότι το 84% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης συμφωνεί με τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

Την στάση, δε της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 46% των ερωτηθέντων την αξιολογεί θετικά.

Ειδικότερα, δημοσκόπηση για το πως άλλαξε την ζωή μας η πανδημία του κοροναϊού, τις συνέπειες στην οικονομία, αλλά και τα μέτρα της κυβέρνηση τόσο για την προστασία των πολιτών, όσο και για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων διενήργησε η εταιρία Pulse για τον Σκάι.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης το 78% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την εξέλιξη της πανδημίας, δηλαδή 7 στους 10.

Το 83% δηλώνει ότι η καθημερινότητά τους επηρεάστηκε πολύ από τα μέτρα για τον νέο κοροναϊό.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότερο έχουν επηρεαστεί οι νεότεροι άνθρωποι. Οι 8 στους 10 δηλώνουν ότι έχει επηρεαστεί πολύ έως αρκετά η ζωή και η καθημερινότητά τους.

Για τα οικονομικά των νοικοκυριών  οι πολίτες απάντησαν 59% ότι έχει επηρεαστεί η οικονομική τους κατάσταση.

Αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης το 67 % τα αξιολογεί θετικά.

Share

Τελευταία άρθρα

Σε φάση υλοποίηση το 10ετές masterplan βιώσιμης ανάπτυξης για τη Χάλκη

Την αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών και ιδιαίτερα όσες αφορούν στην ενέργεια και τη διαχείριση των…

18 λεπτά ago

Μεγάλη εκδήλωση κατά της πλαστικής σακούλας από τη NEXTSTEP MEDIA και την ΤΕΧΑΝ στην Πλατεία Συντάγματος

Μεγάλη εκδήλωση ευαισθητοποίησης κατά της χρήσης της πλαστικής σακούλας πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά, στην Πλατεία Συντάγματος, σήμερα,…

25 λεπτά ago

Ενημέρωση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Για πλήρη εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας, μίλησε ο Πρόεδρος του Τμήματος Τοπικών Αρχών…

31 λεπτά ago

Νέα εποχή για τον Ολυμπιακό και τον Πειραιά, με το «Νέο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης»

Ιστορική στιγμή για τον Πειραιά, που σηματοδοτεί τη δημιουργία του μεγαλύτερου και πιο σύγχρονου γηπέδου…

1 ώρα ago

Εκδήλωση μνήμης για τους πέντε πεσόντες της Κύπρου στο Ζεφύρι

Πιστοί στην τήρηση της ιστορικής μνήμης παραμένουν οι δημότες της Φυλής, που και φέτος, παραβρέθηκαν…

2 ώρες ago

Επικεφαλής του Δικτύου URBACT Hydro-Heritage Cities το Χαλάνδρι

Με την συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού προγράμματος, Cultural H.ID.RA.N.T στο οποίο μετέχει και ο…

2 ώρες ago