Πε. Απρ 25th, 2024
ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ- ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ

Επιστολή Παπαστεργίου στους δημάρχους για καταγραφή των αναγκών σε γάντια και μάσκες

Η ΚΕΔΕ από την πρώτη στιγμή της έξαρσης της πανδημίας βρίσκεται στο πλευρό των Δήμων της χώρας προκειμένου να στηρίξει και να βοηθήσει το έργο τους, για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των πολιτών και προβολής όλων των τρόπων που θα βοηθήσουν στην διακοπή μετάδοσης του ιού.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια και στις πόλεις τους, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης της διασποράς του φονικού κοροναϊού.

Παράλληλα ζήτησε από την Δημοτική Αστυνομία και την ΕΛ.ΑΣ να αρχίσουν να διενεργούν επισταμένους ελέγχους τα πρόσωπα που ήρθαν από το εξωτερικό, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι κάποιοι δεν τηρούν την κατ’ οίκον καραντίνα των 14 ημερών. Επίσης, να γίνονται έλεγχοι για τις συναθροίσεις σε πλατείες, αθλητικούς χώρους άλλες περιοχές που παρά τις οδηγίες πολίτες όλων των ηλικιών εξακολουθούν να συγκεντρώνονται ομαδικά.

Λίγο αργότερα απέστειλε επιστολή στους Δήμους, για την καταγραφή των αναγκών τους σε γάντια και μάσκες των υπηρεσιών των Δήμων τους.

Συγκεκριμένα έγραψε:

Προς Όλους τους Δήμους της Χώρας Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατόπιν σημερινής επικοινωνίας με το Υπουργείο Εσωτερικών, παρακαλούμε όπως το ταχύτερο δυνατό μας ενημερώσετε μέσω της πλατφόρμας https://forms.gle/gcPHZktFtiu23kzbA για τις άμεσες ανάγκες σε μάσκες και γάντια για τους εργαζόμενους των Δήμων σας, προκειμένου να τα διαβιβάσουμε στο ΥΠΕΣ.

Με εκτίμηση, Δημήτρης Παπαστεργίου Δήμαρχος Τρικκαίων