Σα. Απρ 20th, 2024

Επικοινωνία Παπαστεργίου – Χαρδαλιά: Η Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να του αναθέσει το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Η Αυτοδιοίκηση είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και συμβάλλει αποφασιστικά με όλες της τις δυνάμεις στο δύσκολο έργο της διαχείρισης οποιασδήποτε κρίσης. Ο κ. Παπαστεργίου διαβεβαίωσε τον νέο Υφυπουργό ότι η Αυτοδιοίκηση με όλο το έμψυχο δυναμικό και τις υλικοτεχνικές υποδομές της θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της πολιτικής προστασίας προς όφελος των πολιτών.

Yπενθυμίζεται με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη,« ο μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναβαθμίζεται σε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με πλήρεις και αποκλειστικές αρμοδιότητες και ο οποίος θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο κυβερνητικ΄ςο εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Η ορκομωσία του κ. Χαρδαλιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στις 11:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Α. Σακελλαροπούλου. Επίσης με απόφαση του πρωθυπουργού, αναβαθμίζεται στη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο μέχρι σήμερα Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Στρατηγός ε.α. και πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Παπαγεωργίου.