Πα. Μαρ 29th, 2024

Μώραλης: Να υπακούμε όλοι τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

Ο Δήμος Πειραιά, ενημερώνει ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, καθώς και τις κοινές Υπουργικές αποφάσεις που εκδίδονται στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό, προχωρώντας σε μια σειρά προληπτικών μέτρων για την προστασία της υγείας των πολιτών στους χώρους ευθύνης του.

Στο πλαίσιο αυτό, παραμένουν κλειστά επί 14 ημέρες τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της πόλης, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.

Επιπλέον, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά αποφάσισε την παύση όλων των τμημάτων ανηλίκων στα δημοτικά γυμναστήρια, στο δημοτικό κολυμβητήριο «Α. Γαρύφαλλος», καθώς και σε όλα τα προγράμματα που συμμετέχουν παιδιά για 14 ημέρες.

Επίσης, αναστέλλονται όλες οι μετασχολικές δραστηριότητες σε όλους τους σχολικούς χώρους, καθώς και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά και η λειτουργία του Προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη» της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, ενώ κλειστό θα παραμείνει και το Δημοτικό Ωδείο Πειραιά, για 14 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι πραγματοποιείται απολύμανση σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου, ενώ καθημερινά απολυμαίνονται όλα τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Επίσης, βρίσκονται σε εξέλιξη απολυμάνσεις σε όλα τα δημοτικά κτήρια με προτεραιότητα τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ενώ τοποθετήθηκαν προς χρήση, αντισηπτικά υγρά σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

Προληπτικές απολυμάνσεις ολοκληρώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, καθώς και στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος».

Μώραλης: Να υπακούμε όλοι τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως είναι σημαντικό να υπακούμε όλοι τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, επισημαίνοντας πως ο Δήμος Πειραιά έχει λάβει μια σειρά προληπτικών μέτρων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Οι απολυμάνσεις στα σχολεία, στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στους παιδικούς σταθμούς, στους πολιτιστικούς χώρους, στα οχήματα της Δημοτικής Συγκοινωνίας, συμβάλλουν στην προστασία της υγείας των πολιτών και των μαθητών. Συντασσόμαστε πλήρως με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και ενημερωνόμαστε με υπευθυνότητα προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία μας», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά, ο οποίος κλείνοντας ανέφερε: «Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ηρεμία».