ΚΕΔΕ για δήμαρχο Ιάσμου: Τέτοιες δηλώσεις τον καθιστούν υπόλογο στον Ελληνικό λαό

Με τοποθέτηση του πρέδρου της ΚΕΔΕ, μέσω facebook, Δημήτρη Παπαστεργίου καταδικάζεται η στάση του δημάρχου Ιάσμου Ροδόπης, Μουμίν Οντέρ, ο οποίος συμμετείχε σε ανθελληνική εκδήλωση στην Προύσα και δήλωσε πιστός στον «τουρκισμό» του, ομολόγησε ότι εκλέχθηκε με τη βοήθεια του αλυτρωτικού Συλλόγου και αποκάλυψε ότι «καινούργια αποστολή του Δήμου Ιάσμου θα είναι να αγκαλιάσει τη μητέρα πατρίδα». 

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαστεργίου αναφέρει: «Οι Έλληνες Δήμαρχοι, ανεξάρτητα από θρησκείες και δόγματα, ορκίζονται στο Σύνταγμα και είναι πιστοί στην εφαρμογή του. Κάθε άλλη δήλωση ή πράξη, τους καθιστά υπόλογους στον Ελληνικό λαό».

Να θυμίσουμε ότι ο δήμαρχος Ιάσμου, μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε επιχείρησε να πείσει ότι οι δηλώσεις του παραποιήθηκαν σκόπιμα, τονίζοντας ότι «οποιαδήποτε σκέψη ή αναφορά σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα ή κυριαρχία της χώρας μας με βρίσκει κάθετα αντίθετο». Ωστόσο, δεν έδωσε την παραμικρή εξήγηση στην τόσο για την παρουσία του στη Γ.Σ. του παραρτήματος Προύσας του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD), όσο και για την προκλητική του ομιλία δίπλα σε σημαίες της λεγόμενης Ανεξάρτητης Θράκης.