Τρ. Απρ 23rd, 2024

Πηγαδάκια, χαμόγελα και παραλειπόμενα από τη συνάντηση Μητσοτάκη – ΚΕΔΕ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Το Μαξίμου άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί τους τοπικούς άρχοντες της Επικράτειας, κατά την πρώτη επίσημη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τα νεοεκλεγέντα μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Από πλευράς ΚΕΔΕ στην συνάντηση παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Παπαστεργίου, οι αντιπρόεδροι Λάζαρος Κυρίζογλου και Δημήτρης Κάρναβος, ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Καφαντάρης, καθώς και μέλη Του ΔΣ της ΚΕΔΕ, αλλά και οι επικεφαλής των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Με δεδομένο μάλιστα ότι τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι είναι πολύπλοκα και άπτονται της αρμοδιότητας πολλών υπουργείων, από την κυβέρνηση συμμετείχαν, εκτός από τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ, Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γεράσιμος Θωμάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Θανάσης Κοντογεώργης και ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Ενέργειας, Κλίματος, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Γιώργος Κρεμλής.

Επί τάπητος τέθηκαν η αναπτυξιακή προοπτική της αυτοδιοίκησης, οι αρμοδιότητες, ο διακριτός ρόλος της στη διαχείριση τμήματος του νέου ΕΣΠΑ, το νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΣ που αντικαθιστά τον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» αλλά και το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Στα συμπεράσματα της συνάντησης εντάσσεται η γενικότερη πίστη που εξέφρασε ο πρωθυπουργός για την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, αλλά και η υποστήριξη που χρειάζονται οι δήμοι προκειμένου να «πάρει μπροστά η μηχανή», όπως τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η συνάντηση διήρκησε περί τις δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, με τον πρωθυπουργό να χαιρετά επί του προσωπικού όλους τους δημάρχους.

Στην αφετηρία της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Δημήτρη Παπαστεργίου για την εκλογή του στην προεδρία της Ένωσης.

Ξεχώρισαν οι θερμότατες χειραψίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο και τον εκπρόσωπο της παράταξης της ΛΑΕ Νίκο Σακούτη και το τετ α τετ με τον δήμαρχο Ασπροπύργου Νίκο Μελετίου.

Τα φωτογραφικά φλας απαθανάτισαν επιπλέον τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Γιώργο Κρεμλή  να «ψιθυρίζει» στο αυτί του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.