Πε. Μαρ 28th, 2024

ΚΕΔΕ: Παπαστεργίου πρόεδρος, Κυρίζογλου αντιπρόεδρος – «Ναι» και από ΣΥΡΙΖΑ

Σε ειδική συνεδρίαση συνήλθε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ μετά από πρόσκληση του πρώτου σε σταυρούς προτίμησης εκλεγμένου συμβούλου Δημήτρη Παπαστεργίου, δημάρχου Τρικκαίων.

Στην ειδική συνεδρίαση το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε τον νέο Πρόεδρο, τους Αντιπροέδρους και τον Γενικό Γραμματέα καθώς και τα επτά αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ με 23 ψήφους υπέρ και έξι λευκά εκλέχθηκε ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Εκτός από τους «γαλάζιους» δημάρχους, υπέρ του κ. Παπαστεργίου ψήφισαν τα μέλη που υπάγονται στο συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οι ανεξάρτητοι του συνδυασμού Ιωακιμίδη. «Λεύκο» ψήφισαν τα μέλη της παράταξης του ΚΙΝΑΛ.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης (ΣΥΡΙΖΑ) και ο «γαλάζιος» Χρήστος Τεντόμας, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας.

A’ αντιπρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου με 20 ψήφους υπέρ και εννέα ψηφοδέλτια «λευκά». Β’ αντιπρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος με 18 υπέρ και 10 λευκά και στη θέση του Γενικού Γραμματέα εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος Πύλου -Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης με 18 υπέρ και 10 λευκά.