slider

Επίσκεψη Σπανού στη Φωκίδα: Συνάντηση με δημάρχους Δελφών και Δωρίδος

Μια παραγωγική συζήτηση, εφ` όλης της ύλης, για τα θέματα της Π.Ε. Φωκίδας και τα ζητήματα που τέθηκαν από τους Δήμους Δελφών και Δωρίδος, ολοκληρώθηκε σήμερα στην Άμφισσα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φωκίδας κ. Γιώργο Δελμούζο και τους Δημάρχους Δελφών και Δωρίδος κκ. Παναγιώτη Ταγκαλή και Γιώργο Καπεντζώνη.

Όλοι μαζί ιεράρχησαν εκ νέου τα θέματα που αφορούν τη συνεργασία του α` και του β` βαθμού Αυτοδιοίκησης, στον τομέα των υποδομών. Ειδικότερα και μεταξύ άλλων, συζητήθηκε ο σχεδιασμός για τον άξονα Θερμοπύλες – Αντίρριο, την άρδευση και την αντιπλημμυρική προστασία του ελαιώνα της Άμφισσας και του κάμπου του Μόρνου, τα έργα ανάδειξης των Δελφών και των παραλιακών μετώπων της Φωκίδας. Ακόμη το λιμάνι της Ιτέας, ο περιφερειακός Άμφισσας και οι κυκλοφοριακοί κόμβοι.

Επίσης, συζητήθηκαν η τουριστική ανάπτυξη, ο πρωτογενής τομέας αλλά και το προσφυγικό ζήτημα στη λογική του ενεργά εποπτικού ρόλου που πρέπει να έχει η Αυτοδιοίκηση για την αναλογική και κυρίως ομαλή μεταφορά αιτούντων άσυλο από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Ολοκληρώσαμε μια δημιουργική συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους της Φωκίδας, απαραίτητη για να προχωρήσουμε περαιτέρω τον κοινό βηματισμό μας. Με αυτό τον τρόπο, τα έργα και οι δράσεις μας θα γίνονται καλύτερα και αποτελεσματικότερα προς όφελος των πολιτών. Συνεχίζουμε δυναμικά με τον ίδιο τρόπο στις πέντε περιφερειακές ενότητες της Στερεάς Ελλάδας.»

Τελευταία άρθρα

Αλεξικέραυνα σε σχολικές μονάδες του Δήμου Πεντέλης

Οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης.

16 λεπτά ago

Εξαίρεση των Βρετανών επισκεπτών από τον βιομετρικό έλεγχο

H κομβική αυτή απόφαση για τον τουρισμό ικανοποιεί πλήρως την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

34 λεπτά ago

Νέα ψηφιακή εποχή στις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περ. Θεσσαλίας

14.235 ψηφιακές αιτήσεις Θεσσαλών πολιτών και επιχειρήσεων σε 4,5 μήνες.

57 λεπτά ago

Χαλκίδα: Όχι στην εγκατάσταση καλωδίου υπερυψηλής τάσης στον Μύτικα

Δυναμικές κινητοποιήσεις από τον Δήμο Χαλκιδέων για την αποτροπή των εργασιών εγκατάστασης του καλωδίου.

1 ώρα ago

Δ. Αθηναίων: Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για όλους

Το πρώτο διαδραστικό Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών είναι γεγονός!

2 ώρες ago

Βόλος: Περιοδεία Μπέου σε τοπικές κοινότητες

Τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που απασχολούν έργα οδοποιίας, την αξιοποίηση ενεργειακών κοινοτήτων και θέματα υδροδότησης.

2 ώρες ago