ΔΗΜΟΙ

Αλεξικέραυνα σε σχολικές μονάδες του Δήμου Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης προχωρά στην ενίσχυση της ασφάλειας των σχολικών του υποδομών, υλοποιώντας την εγκατάσταση συστημάτων αντικεραυνικής προστασίας (αλεξικέραυνων), αρχικά στις σχολικές μονάδες της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων.

Το έργο εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης των σχολικών υποδομών του Δήμου, το οποίο υλοποιείται με ιδίους πόρους και αφορά τα ακόλουθα σχολικά συγκροτήματα:
• 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων,
• 1ο Δημοτικό Μελισσίων,
• 2ο Δημοτικό Μελισσίων,
• 2ο Γυμνάσιο Μελισσίων,
• 3ο Δημοτικό / 3ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων,
• 4ο Δημοτικό / 4ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων και
• το Λύκειο Μελισσίων.

Οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης στα εξής σχολικά κτίρια: 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων, 1ο Δημοτικό Μελισσίων, 2ο Γυμνάσιο Μελισσίων, 3ο Δημοτικό / 3ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων και 4ο Δημοτικό/4ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων. Παράλληλα, άμεσα ξεκινούν οι εργασίες στο Λύκειο Μελισσίων και στο 2ο Δημοτικό Μελισσίων.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, δήλωσε: «Η ασφάλεια των παιδιών μας και της εκπαιδευτικής κοινότητας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τον Δήμος Πεντέλης. Με την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων αντικεραυνικής προστασίας στις σχολικές μονάδες των Μελισσίων, κάνουμε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα προς τη θωράκιση των υποδομών μας απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων. Συνεχίζουμε με σχέδιο και συνέπεια να επενδύουμε σε ασφαλή, λειτουργικά και σύγχρονα σχολεία για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δήμου μας».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φώτης Φωτίου, δήλωσε: «Με την εγκατάσταση των αλεξικέραυνων, θωρακίζουμε τις σχολικές μονάδες απέναντι σε κινδύνους που συνδέονται με ακραία καιρικά φαινόμενα. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μέρος ενός συνολικού τεχνικού σχεδιασμού για τη συστηματική αναβάθμιση των σχολείων, ο οποίος θα συνεχιστεί και στις δημοτικές κοινότητες Πεντέλης και Νέας Πεντέλης».

Τελευταία άρθρα

Μπαίνουν οι βάσεις για την κτιριακή επέκταση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης

7 ώρες ago

1st Thess Youth Festival 2026 – Η νέα γενιά στο προσκήνιο

Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.

8 ώρες ago

Ρόδος: Κλειστά αύριο σχολεία & αθλητικές εγκαταστάσεις για την καταγραφή ζημιών

Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…

8 ώρες ago

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σίφνο

Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.

9 ώρες ago