Πε. Απρ 25th, 2024

Η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου στο «Κάλπη19»: Οι πολίτες θα πουν στον Τσίπρα «ως εδώ»

*Στον Σωτήρη Πολύζο

«Η Ελλάδα δεν έχει περιθώριο να χάσει ούτε μια μέρα, καθηλωμένη στο τέλμα της στασιμότητας και της αναξιοπιστίας που τη βύθισε ο κ. Τσίπρας και η παρέα του», δηλώνει στο «Κάλπη 19» και στον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, τονίζοντας ότι «οι πολίτες, με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές, θα πουν στον κ. Τσίπρα “ως εδώ” στο ψέμα, στους φόρους και στις εθνικές ήττες». «Γι’ αυτό λέμε πως οι ευρωεκλογές είναι ένα δημοψήφισμα στο οποίο δεν υπάρχουν περιθώρια για αποχή ή χαλαρή ψήφο», προσθέτει η πρώην βουλευτής.

Τι σας κινητοποίησε να πάρετε την απόφαση να αφήσετε πίσω σας το εθνικό Κοινοβούλιο στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία;

Οι ευρωπαϊκές εκλογές γίνονται σε μια κρίσιμη συγκυρία και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Θα δοθεί μια καίρια και δύσκολη μάχη για να διατηρήσουμε τις κοινές αρχές και αξίες μας, ειδικά τώρα, που η Ευρώπη εξέρχεται μιας μεγάλης κρίσης και αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Έχοντας μια σημαντική πολιτική εμπειρία τόσο στη Βουλή όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ζήτησα από τον πρόεδρο του κόμματος να δώσω τη μάχη για τη χώρα και τις ιδέες μας σε ένα νέο πεδίο. Νέο, αλλά όχι άγνωστο πεδίο, καθώς πριν μπω στα κοινά, εργάστηκα ως εμπειρογνώμονας και εξωτερικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο. Στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία, η Ελλάδα χρειάζεται δυνατές και καθαρές φωνές στο Ευρωκοινοβούλιο, που θα σκεπάσουν τις κορώνες του λαϊκισμού. Που δεν θα διστάσουν να πουν πως χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη, αλλά κοντά στον πολίτη. Πως η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας και η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Δυνατές φωνές που θα αγωνιστούν για την επόμενη μέρα της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τα θέματα ασφάλειας. Μπαίνω, λοιπόν, στη μάχη των ευρωεκλογών για όλους αυτούς τους λόγους. Για να είμαι μια δυνατή και καθαρή φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη, για μια Ελλάδα με ασφάλεια στην Ευρώπη.

Τι κρίνεται, κατά την άποψή σας, στις ευρωεκλογές;

Κρίνεται το μέλλον της χώρας. Η Ελλάδα δεν έχει περιθώριο να χάσει ούτε μια μέρα, καθηλωμένη στο τέλμα της στασιμότητας και της αναξιοπιστίας που τη βύθισε ο κ. Τσίπρας και η παρέα του. Οι πολίτες, με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές, θα πουν στον κ. Τσίπρα «ώς εδώ» στο ψέμα, στους φόρους και στις εθνικές ήττες. Ηρθε η ώρα η χώρα να αποκτήσει μια υπεύθυνη και αποτελεσματική κυβέρνηση για όλους τους Ελληνες. Γι’ αυτό λέμε πως οι ευρωεκλογές είναι ένα δημοψήφισμα στο οποίο δεν υπάρχουν περιθώρια για αποχή ή χαλαρή ψήφο. Οι ευρωεκλογές του 2019 θα μείνουν στην ιστορία ως η αρχή του τέλους της χειρότερης κυβέρνησης που πέρασε από τη χώρα την περίοδο της Μεταπολίτευσης και ως η απαρχή μιας νέας περιόδου ελπίδας και αισιοδοξίας, ανάπτυξης και ενότητας. Αυτά χρειάζεται η χώρα και το ξέρουν όλοι, πλέον, ότι η Ν.Δ. μπορεί να τα εγγυηθεί. Στις ευρωεκλογές η Ελλάδα αποκτά ξανά τη χαμένη της αυτοπεποίθηση, τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλη διαφορά στην πρόθεση ψήφου. Τι θα θεωρηθεί νίκη για εσάς στις ευρωεκλογές;

Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν αυτό που συμβαίνει σήμερα στην κοινωνία. Φουσκώνει καθημερινά ένα ρεύμα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα. Δεν μας εφησυχάζουν όμως τα στοιχεία τους και συνεχίζουμε τον αγώνα, ώστε οι θέσεις μας να φτάσουν σε όλη τη χώρα και κάθε πολίτης να γνωρίζει ότι υπάρχει πρόταση που δίνει προοπτική. Μια πρόταση ρεαλιστική, που θα μειώσει τα φορολογικά βάρη, θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης και θα ανοίξει νέες σταθερές θέσεις εργασίας. Στόχος μας στις ευρωεκλογές είναι μια καθαρή νίκη επί του ΣΥΡΙΖΑ. Μια νίκη με όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό για τη Ν.Δ. και μεγαλύτερη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα των πολιτών προς την κυβέρνηση, ότι ο κύκλος της έκλεισε και ότι η χώρα έχει ανάγκη μια νέα κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση Ν.Δ. και Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα είναι σε συμφωνία με τη βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που δεν αντέχει άλλον τον λαϊκισμό, τον διχασμό και τα ψέματα του κ. Τσίπρα. Το βράδυ των ευρωεκλογών με τη δύναμη της ψήφου τους οι πολίτες θα προκαλέσουν πολιτικές εξελίξεις και θα φέρουν τη χώρα πιο κοντά ώστε να απαλλαγεί από αυτήν την επικίνδυνη κυβέρνηση.

Ποια είναι η μάχη που θέλετε να δώσετε εσείς στην Ε.Ε., αν εκλεγείτε, προς όφελος των Ελλήνων πολιτών;

Δέσμευσή μου και πρωταρχικός μου σκοπός είναι, από την Ευρωβουλή πλέον, να θέσω την επαγγελματική και την πολιτική μου εμπειρία στην υπηρεσία όλων των Ελλήνων, να αγωνιστώ για το πέρασμα της χώρας μας στη νέα Ψηφιακή Εποχή. Να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης μέσα από τον δρόμο της ψηφιακής καινοτομίας, με όραμα μια Ευρώπη ενωμένη και ισχυρή. Ευελπιστώ ότι στην Ευρωβουλή θα μου δοθεί η δυνατότητα να είμαι μια φωνή που θα εκφράζεται δυνατά για την Ελλάδα και μαχητικά για τους Ελληνες