Πε. Απρ 18th, 2024

«Ξεκληρίζεται» η παράταξη Τατούλη στην Πελοπόννησο – Εγκαταλείπουν οι αντιπεριφερειάρχες

«Φυλλορροεί» η παράταξη του νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, καθώς μέχρι στιγμής τρεις χωρικοί αντιπεριφερειάρχες έχουν δηλώσει την απόφασή τους να μεταπηδήσουν στην Αυτοδιοίκηση α΄ βαθμού, αποδυναμώνοντας πλήρως την περιφερειακή παράταξη «Νέα Πελοπόννησος».

Συγκεκριμένα, έχουν ανακοινώσει επισήμως τις υποψηφιότητες τους για τους δήμους της Πελοποννήσου: ο αντιπεριφερειάχρης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης για τον δήμο Κορινθίων, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος για τον δήμο Αργους – Μυκηνών, και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη για τον δήμο Καλαμάτας.

Την περασμένη Τετάρτη, από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου απουσίαζαν και οι τρεις αντιπεριφερειάρχες – υποψήφιοι δήμαρχοι, ενώ προσήλθε και αποχώρησε γρήγορα η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, δίνοντας την εικόνα πλήρους αποσύνθεσης της περιφερειακής Αρχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου πιέζει τους αντιπεριφερειάρχες, που έχουν ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά τους να παραιτηθούν από το αξίωμά τους, ωστόσο αποφεύγει να έρθει σε «ανοιχτή» σύγκρουση μαζί τους, φοβούμενος την συντριβή στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αν λάβουμε υπόψιν μάλιστα ότι ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης θα ταχθεί στο πλευρό του Παναγιώτη Νίκα στην επικείμενη «μάχη» και παράλληλα η Κορινθία είναι «μαύρη τρύπα» για τον Πέτρο Τατούλη, καθώς αποτελεί την πατρίδα του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Δέδε.

Την ίδια στιγμή τα πράγματα διαγράφονται δύσκολα για την ΠΕ Μεσσηνίας, όπου ο Παναγιώτης Νίκας αναπτύσσει τεράστια δυναμική, την οποία ενισχύει ακόμα περισσότερο η υποψηφιότητα της Ελένης Αλειφέρη για τον δήμο Καλαμάτας.

Τέλος όπως όλα δείχνουν ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ θα συστρατευθεί με τον «εκλεκτό» του ΚΙΝΑΛ Γιάννη Μπουντρούκα, γεγονός που θα προκαλέσει την κατάρρευση του σημερινού περιφερειάρχη και στην Αργολίδα.