Αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς αναδεικνύει μεταξύ άλλων η δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για το ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 FM.
Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτώμενων, που συμμετείχαν στην έρευνα, στο ερώτημα «Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές», ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στην 5η θέση με ποσοστό 5,8%.
Η ΝΔ έρχεται πρώτη με ποσοστό 25,8% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεύτερο με 17,4%. Στην τρίτη θέση, ωστόσο, έρχεται πλέον το ΚΚΕ με 7,9%, ενώ τέταρτη με ελάχιστη διαφορά έρχεται η Ελληνική Λύση με 7,7%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πέμπτο κόμμα με 5,8%, ενώ ακολουθεί με 5,3% η Φωνή της Λογικής της κ. Λατινοπούλου. Οριακά ποσοστά παίρνουν Πλεύση Ελευθερίας (3,4%) και Νίκη (3,2%).
Σημαντικό είναι το μερίδιο των ερωτηθέντων που απαντά «Δεν ξέρω» 12,9%.
Την ίδια ώρα, το 55,9% των ερωτηθέντων «βλέπουν» κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις επόμενες εκλογές, ενώ 33,5% αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Τις πρόσφατες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία μετά τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κλήθηκαν να σχολιάσουν οι ερωτώμενοι.
Μεγαλύτερο είναι το ποσοστό που πιστεύει ότι ήταν μια δικαιολογημένη απόφαση (46,3%), ενώ 35% εκτιμούν ότι δεν ήταν δικαιολογημένη η απόφαση Μητσοτάκη.
Όσον αφορά το κόστος από την απόφαση του πρωθυπουργού, οι ερωτηθέντες ήταν μοιρασμένοι, ωστόσο περισσότεροι, το 47,9%, πιστεύουν ότι η διαγραφή Σαμαρά θα κοστίσει εκλογικά στη ΝΔ, ενώ το 42,7% εκτιμά ότι «μάλλον όχι».
Επιπρόσθετως, οι ερωτώμενοι στη δημοσκόπηση GPO για τα Παραπολιτικά 90,1 κλήθηκαν να απαντήσουν και για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διασπασή του και τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο εσωτερικό του κόμματος.
Το 89,7% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να επανέλθει σε κυβερνητική τροχιά ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην προεδρία του.
Διαβάστε επίσης την δημοσκόπηση της GPO που καταδεικνύει ότι στις προτεραιότητες των πολιτών, όποιο κόμμα κι αν προτίθενται να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, είναι η ολοένα και αυξανόμενη ακρίβεια.
Αθλητικό παλμό, αλλά και έντονο κοινωνικό χαρακτήρα είχε το τριήμερο τουρνουά 3x3 streetball που πραγματοποιήθηκε…
Τις δράσεις του για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την στήριξη των ευάλωτων πολιτών…
Σταθερά στο πλευρό των Μητροπόλεων της Αττικής βρίσκεται η Περιφερειακή Αρχή που συνδράμει στο φιλανθρωπικό…
Απόλυτη συνεργασία με τις αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης στην Υ.ΔΟΜ.
Στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας επέστρεψε ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, μετά από πρόσκληση των μαθητών.
Ο Δήμος Σουφλίου επενδύει στην εξωστρέφεια, προωθώντας τη μοναδική του ταυτότητα, την ιστορία του μεταξιού,…