Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου όπου πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου τέθηκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα με κύριο μέλημα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χαιρετίζουν την απόφαση της Κυβέρνησης για ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και επιστροφών. Τονίστηκε ότι οι σημερινές άναρχες δομές πρέπει να κλείσουν και να αντικατασταθούν από κλειστές δομές. Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα Δημοτικά και το Περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις.
Επίσης διαπιστώθηκε συναντίληψη για την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, αρχίζοντας από όσους έχουν λάβει ήδη άσυλο καθώς και εκείνους που βρίσκονται στις δομές για χρονικό διάστημα πάνω από 14 μήνες.
Συμφωνήθηκαν επίσης μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών τα οποία θα περιλαμβάνουν οριζόντια οικονομικά μέτρα καθώς και εξειδικευμένα μέτρα για κάθε νησί με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί και τα τρία νησιά αρχής γενομένης, τις επόμενες μέρες, από τη Σάμο.
Ουσιαστικές για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης, καθώς και στοχευμένες, κυρίως όσων…
Τους όρους και τις διαδικασίες χρηματοδότησης των δήμων που επηρεάζονται από το μεταναστευτικό, είτε αποτελώντας…
Η προστασία της υγείας των κατοίκων της πόλης και η επάρκεια επιστημονικού προσωπικού, είναι ο…
Πλήθος εκδηλώσεων φιλοξενεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο το Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας που συμπληρώνει φέτος,…
Κάθε όριο ανοχής ξεπέρασε η ανεξέλεγκτη, εγκληματική δράση των συμμοριών ρομά που λυμαίνονται την περιοχή…
Κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών και επισκεπτών ξεπέρασε το 7ο Alimos Classic Car Sunday στην παραλία…