Πε. Μαρ 28th, 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη – δημάρχων Βορείου Αιγαίου μετά τις χυδαιότητες Μουτζούρη

Στις 5 το απόγευμα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν οι δήμαρχοι της Χίου, της Σάμου και της Λέσβου καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες του Βορείου Αιγαίου για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

Άλλο ένα βήμα προς την εκτόνωση της έντασης που δημιουργήθηκε τα τελευταία 24ωρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με αφορμή τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό θα επιχειρήσει το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύοντας, παράλληλα, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θα προχωρήσει.

Η κυβέρνηση εμμένει στο ότι η συνάντηση με τους αιρετούς των νησιών δεν σηματοδοτεί κάποιου είδους αναδίπλωση από τα σχέδιά της, στο κέντρο των οποίων είναι η κατασκευή νέων κλειστών δομών. Το Μέγαρο Μαξίμου προτίθεται να τους ζητήσει να βρεθούν προ των πυλών των ευθυνών, εξηγώντας τους το κυβερνητικό σχέδιο και την πρόθεση τους να προχωρήσει στα επόμενα βήματα.

Η συνάντηση θα γίνει στη σκιά της χυδαιότητας του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης και ενώ συνομιλεί τηλεφωνικά με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη ακούγεται να λέει «να κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός» συνοδεύοντας την φράση με την αντίστοιχη κίνηση των χεριών του, η οποία δεν συνάδει με τον θεσμικό του ρόλο.

Την ίδια ώρα γραφικό και επικίνδυνο, με τα χειρότερα χαρακτηριστικά ενός Έλληνα, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τον κ. Μουτζούρη με αφορμή την απρεπή χειρονομία και τα σχόλια του απέναντι στον πρωθυπουργό.

«Ο κ. Μουτζούρης αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του. Καμία συζήτηση από δω και πέρα με τον κ. Μουτζούρη.», δήλωσε ο κ. Πέτσας στον ΣΚΑΪ, ενώ προσέθεσε πως ακόμα κι αν ζητήσει συγγνώμη δεν θα γίνει δεκτή γιατί θα είναι υποκριτική.

«Τι συζήτηση να κάνετε με αυτόν τον άνθρωπο», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως ο κ. Μουτζούρης θα αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του.

Η κυβέρνηση έκανε, ήδη, ένα πρώτο βήμα εκτόνωσης αποφασίζοντας την αποχώρηση των ενισχύσεων των ΜΑΤ από τα δύο νησιά – Λέσβο και Χίο.

Η αναχώρηση των διμοιριών των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ έγινε στις 9 το πρωί από το λιμάνι της Μυτιλήνης με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» το οποίο εκτάκτως δρομολογήθηκε προκειμένου να μεταφέρει από το νησί τις αστυνομικές δυνάμεις. Στις 12 το μεσημέρι το ίδιο πλοίο παρέλαβε από τη Χίο τις αντίστοιχες δυνάμεις.