Πε. Απρ 18th, 2024

Στη Θεσσαλία ένα από τα μεγαλύτερα Πάρκα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – Θα στεγαστεί στη Λάρισα

Ένα νέο και ιδιαίτερα καινοτόμο εγχείρημα ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Πρόκειται για το Joist Business Innovation Park, το οποίο, όπως δηλώνει και το όνομα του, φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα Πάρκα Επιχειρηματικής Καινοτομίας στην Ευρώπη, δημιουργώντας ένα μοναδικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας και ένα κόμβο σύνδεσης της καινοτομίας με τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο υλοποιείται από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, το οποίο, έχοντας περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας και υψηλό επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης σε προγράμματα καινοτομίας της Ε.Ε., στοχεύει στο να γεφυρώσει την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα με τις επιχειρήσεις, προκειμένου να υιοθετήσουν επιχειρηματικές λύσεις αιχμής.

Είναι γεγονός ότι μία στις δύο μικρομεσαίες επιχειρήσεις θεωρούν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους και η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητάς τους, δε γνωρίζουν όμως πώς να τα επιτύχουν. Αυτός είναι και ο λόγος που μόλις μία στις 5 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ΕΕ θεωρείται ψηφιακή. Το JOIST, το καινούριο αυτό Οικοσύστημα, θα προσφέρει τις πιο αποτελεσματικές λύσεις, προκειμένου να φέρει τις ευρωπαϊκές εταιρείες και την καινοτομία πιο κοντά σε όλους.

Το νέο αυτό εγχείρημα θα στεγαστεί στη Λάρισα, στο βιομηχανικό κτήριο των 1800 τ.μ. κοντά στον κόμβο της οδού Βόλου (ύψος Παλαιάς Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών). Το JOIST θα παρέχει μια σειρά υπηρεσιών όπως χρηματοδότηση επιχειρήσεων, co-working space (συνδυαστικός χώρος εργασίας), business & skills accelerator (επιταχυντής επιχειρήσεων και δεξιοτήτων), διασύνδεση επιχειρήσεων και καινοτομίας, Future Training Labs (Εκπαιδευτικά Εργαστήρια του μέλλοντος και VR Arena (Δωμάτιο εικονικής πραγματικότητας), Youtube Space, καθώς και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκθέσεων, εκδηλώσεων και εργαστηρίων πολιτισμικού, κοινωνικού και επιχειρηματικού περιεχομένου. Ως το μοναδικό κέντρο ψηφιακής καινοτομίας στην Κεντρική Ελλάδα, στόχος του είναι να καλωσορίσει 65.000 επισκέπτες/τριες, να φιλοξενήσει περίπου 9.000 μαθητές/τριες και να υποδεχθεί 6.000 άτομα στις εκδηλώσεις του.

Την πλήρη διαμόρφωση του κτηρίου και του χώρου έχει αναλάβει το γραφείο aether:arch και ο αρχιτέκτονας Αντώνης Μόρας, με τη συνδρομή των αρχιτεκτόνων Γεωργούλη Χάιδω, Πάλλη Δέσποινα και της πολιτικού μηχανικού Κωνσταντίνα Δαστιρίδου, οι οποίοι με καινοτόμες και δημιουργικές λύσεις φιλοδοξούν να μεταμορφώσουν το μοναδικό βιομηχανικό κτήριο στον αστικό ιστό, δομώντας έναν καινοτόμο χώρο που θα ενισχύει τη συνεργασία και την επικοινωνία σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι εργασίες του κτηρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου 10 μήνες όπου θα είναι και έτοιμος ο χώρος να φιλοξενήσει τους επισκέπτες του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το website του JOIST https://joistpark.eu/ ή να επικοινωνήσετε με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας στο [email protected] ή στο 2410626943.