Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη Λάρισα, το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής

Με τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών συναντήθηκε ο Δημήτρης Κουρέτας, με αφορμή το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής που διεξάγεται στη Λάρισα, μετά από 20 χρόνια.

Με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ως βασικό στρατηγικό συνδιοργανωτή του συνεδρίου, ο Δ. Κουρέτας,που θα κηρύξει και  την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου,  υπογράμμισε τη σημασία της επιστημονικής γνώσης, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης για την ανάπτυξη των Περιφερειών.

Επίσης, σημείωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει δράσεις που προάγουν την επιστημονική έρευνα, και φέρνουν τη γνώση πιο κοντά στην κοινωνία.

Όπως αναφέρεται, στόχος του συνεδρίου, με τίτλο: «Η Φυσική στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης – Ερευνητικές Εξελίξεις και Προοπτικές για τη Φυσική του 21ου αιώνα», είναι να αποτελέσει ένα δυναμικό πεδίο διαλόγου και ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ επιστημόνων, ερευνητών, εκπαιδευτικών και φοιτητών, προάγοντας τη σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την εκπαίδευση και την κοινωνία.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις σύγχρονες εξελίξεις της Φυσικής, καθώς και στις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης τόσο στην έρευνα όσο και στη διδακτική διαδικασία.

Το συνέδριο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων, όπως η Αστροφυσική, η Νανοτεχνολογία, η Περιβαλλοντική Φυσική, η Ιατρική Φυσική, καθώς και οι νέες τεχνολογίες και οι εφαρμογές τους στη σύγχρονη επιστήμη.

Share

Τελευταία άρθρα

Σύνταξη Μητρώου Ευάλωτων Ομάδων στο δήμο ΒΒΒ

Στοιχεία για τα άτομα της τοπικής κοινωνίας που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, προκειμένου να προστατευτούν…

9 λεπτά ago

ΥΠΠΟ: Πολύτιμα ευρήματα στην Κολώνα Αίγινας

Είναι φανερό ότι, παρά τις μακροχρόνιες έρευνες, ο λόφος αυτός έχει πολλά ακόμα να αποκαλύψει.

16 λεπτά ago

Στην Πετρούπολη για τα εγκαίνια νηπιαγωγείου ο Ν. Χαρδαλιάς

Στα εγκαίνια του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης, που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής με το ποσό…

40 λεπτά ago

Στη Λέσβο ο Δ. Κουτσούμπας για τους κτηνοτρόφους

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Μυτιλήνης, λόγω των κρουσμάτων αυθώδους πυρετού και…

52 λεπτά ago

Ισχυρό δίκτυο προστασίας για κάθε παιδί στην Κρήτη

Στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου προστασίας για κάθε παιδί στην Κρήτη, προχωρά η Περιφέρεια, με…

1 ώρα ago

Υπέρ της εξαίρεσης των Βρετανών από τον βιομετρικό έλεγχο η ΠΙΝ

Ως καθοριστική παρέμβαση και παράγοντα σταθερότητας και ενίσχυσης της τουριστικής ζήτησης, χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Ιονίων…

2 ώρες ago