Ο Δήμος Μονεμβασίας προχώρησε στην υποβολή ολοκληρωμένης και καινοτόμου πρότασης χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο με συνολικό προϋπολογισμό 565.026,36 €, με σκοπό την κατασκευή ανοικτού θεάτρου και την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του νέου ανεγειρόμενου κλειστού Γυμναστηρίου Νεάπολης.
Το έργο βασίζεται στις αρχές της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, με σκοπό τη βελτίωση του μικροκλίματος και τη δημιουργία νέων χώρων πολιτισμού και αναψυχής.
Οι κύριες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:
– Ανοικτό θέατρο: Κατασκευή καλαίσθητου ανοικτού θεάτρου 300 θέσεων, που θα αποτελέσει κοιτίδα πολιτισμού για τοπικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και σχολικές δραστηριότητες.
– Ενίσχυση πρασίνου: Φυτεύσεις δέντρων, θάμνων, αρωματικών φυτών, βοτάνων και χαμηλής βλάστησης κατά μήκος των διαδρομών και στο πρανές του θεάτρου.
– Χώρος αναψυχής: Διαμόρφωση ασφαλών και προσβάσιμων διαδρομών περιπάτου και άθλησης με φυσικά υδατοδιαπερατά υλικά, που βελτιώνουν το μικροκλίμα και απορροφούν τα όμβρια ύδατα. Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (φωτιστικά σώματα, ξύλινα παγκάκια) και δημιουργία υποδομών πλήρως προσβάσιμων σε ΑμεΑ.
“Μέσω της συγκεκριμένης ανάπλασης, η Νεάπολη μεταμορφώνεται σε έναν σύγχρονο πόλο έλξης, όπου ο αθλητισμός, το φυσικό περιβάλλον και ο πολιτισμός συνυπάρχουν αρμονικά” δήλωσε ο δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τριχείλης.
Απόλυτη συνεργασία με τις αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης στην Υ.ΔΟΜ.
Στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας επέστρεψε ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, μετά από πρόσκληση των μαθητών.
Ο Δήμος Σουφλίου επενδύει στην εξωστρέφεια, προωθώντας τη μοναδική του ταυτότητα, την ιστορία του μεταξιού,…
Γ. Κουτελάκης: «Οι παιδικές χαρές είναι μόνο η αρχή, καθώς με τον Ν. Χαρδαλιά στην…
Ο Δήμος Κηφισιάς τοποθετήθηκε επίσημα για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να δρούσε…
Πραγματοποιήθηκε με δωρεά της οικογένειας Μιχαήλ Κατσουλίδη.