Πα. Απρ 19th, 2024

Κοσμοσυρροή στην παρουσίαση υποψηφιότητας του Κώστα Αγοραστού – Μήνυμα ενότητας και νίκης έστειλε ο Μητσοτάκης

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου του Βόλου πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση της παρουσίασης της υποψηφιότητας του Κώστα Αγοραστού για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στην άνευ προηγουμένου εκδήλωση που διοργάνωσαν οι τέσσερις ΝΟΔΕ Θεσσαλίας κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στο πάνελ, πέρα από τους προέδρους των ΝΟΔΕ, βρέθηκε ο γραμματέας ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης. Την αμέριστη στήριξή του στο πρόσωπο του σημερινού περιφερειάρχη Θεσσαλίας εξέφρασε από το βήμα και ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος.

Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος «γαλάζιων» τοπικών στελεχών αλλά και κορυφαίες προσωπικότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και πλήθος Θεσσαλών που στηρίζουν τον περιφερειάρχη στην επερχόμενη «μάχη».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μεταδόθηκε ένα βίντεο με το έργο που έχει επιτελέσει η Περιφερειακή αρχή στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς την τελευταία πενταετία, ανά θεματική ενότητα (Υγεία, Υποδομές, Παιδεία, Αθλητισμός, Πολιτισμός) με τίτλο «Τι έκανε για μένα η Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

Μήνυμα ενότητας, ανανέωσης και νίκης έστειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

“Σήμερα η παράταξη διεκδικεί τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που θα γίνει πράξη το 2019. Η ΝΔ έχει ρίζες. Είναι κοντά στον απλό πολίτη. Δεν είναι απλά μεγάλο κόμμα. Είναι μεγάλο λαϊκό κόμμα, που ταυτίζεται με τις ελπίδες, τα οράματα και τις προσδοκίες των πολλών. Το κόμμα που σε μεγάλες δυσκολίες στάθηκε όρθια, χάρη σε εσάς, χάρη στους απλούς Νεοδημοκράτες. Σας ευχαριστώ για ότι έχετε προσφέρει στην παράταξή μας. Και χωρίς την οικονομική ενίσχυση. Τα 3 χρόνια εξυγιάναμε τα οικονομικά της ΝΔ. Είμαστε το μεγαλύτερο κόμμα στην Ευρώπη,με μέλη που καταβάλλουν τη ετήσια συνδρομή τους. Κρατήσαμε ψηλά τη ΝΔ με την παρακαταθήκη που μας άφησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Είμαστε έτοιμοι σήμερα, να οδηγήσουμε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Η χώρα τραυματίστηκε και πόνεσε πολύ αυτά τα τέσσερα χρόνια. Όσο και αν προσπαθεί να τα ωραιοποιήσει ο κ. Τσίπρας, εσείς ξέρετε…

Από τον κ. Τσίπρα θα θυμόμαστε τέσσερα πράγματα.

Το πρώτο οτι κορόιιδεψε και εξαπάτησε τους Έλληνες για να έρθει στην εξουσία.

Το δεύτερο είναι οτι μας έπνιξε στους φόρους για να χρηματοδοτήσει τα πελατειακά ρουτσφέτια των κολλητών και φίλων του.

Το τρίτο που θα θυμόμαστε είναι για τη βαθιά προβληματική συμφωνία των Πρεσπών. Ας πάει στη Μακεδονία να περιοδεύσει χωρίς ΜΑΤ και κλούβες και να εξηγήσει στους Μακεδόνες γιατί αυτή η συμφωνία είναι τόσο καλή.

Το τέταρτο είναι ο απόλυτος ευτελισμός της πολιτικής ζωής, η κατάντια του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Όλα γίνονται για την καρέκλα.”

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Ο Κώστας Αγοραστός στην ομιλία του ανέφερε οτι ζητάει ανατρεπτική ψήφο εναντίον της αδράνειας και της γραφειοκρατίας, στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών αρχών και θέσεων με ένα κοστολογημένο πρόγραμμα αλλά και με βάση το έργο που έχει παραχθεί.

“Άλλοι μιλούν για έργα κι εμείς μιλουμε με έργα. Ήταν Απρίλιος του 2018, όταν για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο θεσμών η ΕΝΠΕ και η ΚΕΔΕ διοργανώσαμε το πρώτο κοινό συνέδριο της Αυτοδιοίκησης. Είχαμε την τιμή και τη χαρά να ακούσουμε έναν πολιτικο αρχηγό που δεν ήρθε να τάξει. Μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας, της ευθύνης και της προοπτικής. Κατέστησε σαφές οτι για τον ίδιο και την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη “δεν υπάρχουν μπλε, κόκκινοι, ροζ ή πράσινοι αυτοδιοικητικοί. Διαχωριστική γραμμή υπάρχει μόνο με το παρελθόν”. Αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτός είναι ο άνθρωπος που θα διοικήσει αύριο. Μαζί διαβήκαμε το 2004 το κατώφλι της Βουλής και γράψαμε πολλές ώρες στα έδρανα σε μία άλλη Βουλή. Με σεβασμό στην αντίθετη άποψη. Μια Βουλή με κύρος που δεν εξατμιζόταν στις φυσσαλίδες της γκαζόζας. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Αντίπαλός μας είναι το μαύρο της μιζέριας, του λαϊκισμού της μισαλλοδοξίας και της αδράνειας. Αγωνιζόμαστε για ένα φωτεινό μέλλον της Θεσσαλίας μας. Για όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Για να απλώνει ένα δίχτυ προστασίας για τους αδικημένους. Στη “Συμμαχία υπέρ των Πολιτών” έχει την πολιτική αφετηρία του, τον ιδεολογικό του προσανατολισμό, είμαστε όμως όλοι με τον άνθρωπο, με εκείνους που μας εμπιστεύονται. Και υποκλινόμαστε σε αυτούς μας υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή. Φτιάξαμε το 500% των έργων που υποσχεθήκαμε. Η νίκη της Θεσσαλίας, της Ελλάδος και των παιδιών μας είναι στα χέρια σας.”

Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής ΝΔ Μαγνησίας

Χαιρετισμό στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο απήυθυνε ο βουλευτής της ΝΔ στη Μαγνησία Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Ευχαριστούμε για τη δυναμική συμμετοχή σας. Πρόεδρε, αισθήματα χαράς και συγκίνησης μας διακατέχουν από τη σημερινή σας επίσκεψη. Είστε εγγύηση για να αλλάξει πορεία η χώρα. Οι Έλληνες το πήραν αποφαση και θα σας κάνουν πρωθυπουργό. Οι Έλληνες εναποθέτουν τις προσδοκίες τους σε εσάς. Ο Βόλος και η Μαγνησία, αυτή η περιοχή με την πλούσια και πολυσύνθετη παραγωγική φυσιογνωμία, από τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων έχει καταδικαστεί σε ανεργία και ανέχεια. Η κοινωνία ακουμπά τις προσδοκίες της σε εσάς. Για να μπορέσουν τα παιδιά μας να βρίσκουν καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας και όχι να μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Να φύγουμε από το ασφυκτικό κλίμα της υπερφορολόγησης. Η νίκης της ΝΔ θα είναι μεγάλη σε όλες τις κάλπες.